Özhaseki: Ben bizden önce dağlarda değil, garlarda aç insanlar vardı dedim!

Özhaseki, tartışmaları beraberinde getiren sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Özhaseki: Ben bizden önce dağlarda değil, garlarda aç insanlar vardı dedim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin, Antalya’da yaptığı konuşma tartışmaları beraberinde getirdi. Ajanslar Özhaseki'nin ağzından,  'Bizden önce aç, dağlarda yaşayan insanlar vardı' şeklinde haber servis etti. Haber tepkileri de beraberinde getirdi. Özhaseki, bu kez sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "dağlarda değil garlarda aç insanlar vardı" dediğini, ancak haberin yanlış servis edildiğini belirtti. 

Video da paylaşan Özhaseki, şu ifadeleri kullandı: Dün Antalya’da AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığım konuşma, haberi servis eden haber ajanslarının hatası yüzünden basında yanlış manşet yapıldı. Ben; “o dönemde (1994 öncesi) benim şehrimde terminallerde, garlarda bir sürü adam yatardı. Aç bîilaç bir birçok insan vardı.” dedim. Haber Ajansları ise benim söylemediğim kelimeleri kullanarak "dağlarda" şeklinde servis etmiştir. Bu, haber ajanslarının bir hatasıdır." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan AK Parti'de Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Burdur, Çankırı, Hatay, Isparta, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Mersin, Nevşehir, Niğde ve Osmaniye gelen 216 belediye başkanı ve teşkilat mensuplarının katılımıyla Antalya'daki yapıldı.