Özhaseki açıkladı! Nedir bu EGEDES?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi EGEDES'in 81 ilde uygulandığını vurguladı. Peki nedir bu EGEDES? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özhaseki açıkladı! Nedir bu EGEDES?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi EGEDES'in 81 ilde uygulandığını vurguladı. Peki nedir bu EGEDES?

Özhaseki açıkladı! Nedir bu EGEDES?

Bakan Özhaseki sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile EGEDES'in 81 ilde faaliyete geçtiğini duyurdu. Bakan Özhaseki'nin yaptığı videolu paylaşımda, Çevre ve Şehircilik Uzmanı Hasan Ege ise EGEDES'in ne olduğunu ve ne işe yaradığını anlattı. Ege açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz üzere araçlardan kaynaklanan egzoz gazlarının insan sağlığı ve çevre sağlığı açısından olumsuz etkileri mevcut. Bakanlıkça yaptığımız çalışmalarda yaklaşık 1 milyon aracın egzoz ölçümü bulunmadan trafikte seyrettiğini tespit ettik. Denetim etkinliğinin verimini yükseltmek ve ulaşım kaynaklı emisyonları azaltmak amacıyla egzoz elektronik denetleme sistemi projesini yürüttük. Sistem şu şekilde işliyor, ‘Aracın üzerindeki plaka tanıma cihazı trafikte seyir halindeyken veya sabit haldeyken araçların plakalarını tanımlıyor ev ölçümü bulunmayan araçlara idari yaptırım uygulanıyor.’ 2023 yılı için egzoz emisyon ölçümü yaptırmamanın idari para cezası 6275 TL”

Özhaseki açıkladı! Nedir bu EGEDES?

Bakan Özhaseki ise yaptığı yazılı açıklamada:"Temiz bir hava, sağlıklı bir dünya için Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi EGEDES'i 81 şehrimizde uygulamayı sürdürüyoruz. EGEDES ile; Trafikten kaynaklı hava kirliliğinin önüne geçmek için egzoz emisyon muayenesi yaptırmayan araçları trafikte tespit ediyoruz. Yaptığımız denetimlerde egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladık. Evlatlarımızın emaneti ortak evimiz dünyamızı; daha yeşil, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir hâle getireceğiz." ifadelerine yer verdi.

Özhaseki açıkladı! Nedir bu EGEDES?