Özer: AKP, Anayasa ve kanun tanımıyor!

CHP İl Başkanı Ümit Özer'den iktidara 'Tek adam' tepkisi...

Özer: AKP, Anayasa ve kanun tanımıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Ümit Özer, AK Parti iktidarını eleştirerek, "Anayasa ve kanun tanımayan AKP zihniyetine gerekli cevabı verecektir." dedi. 
Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Anayasamızın 90. Maddesi Türkiye Cumhuriyeti adına Yabancı Devletlerle ve Milletlerarası Kuruluşlarla yapılacak antlaşmaların onaylanması, Türkiye Büyük Millet Meclisinin onaylamayı bir kanunla uygun bulmasına bağlıdır. Usulüne göre yürürlüğe konulmuş Milletlerarası Antlaşmalar kanun hükmündedir.  TBMM tarafından  onaylanan İstanbul Sözleşmesi tek adamın kararı İle iptal ediliyor. 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul da imzaya açılan İstanbul Sözleşmesi, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti hedef alan ilk Avrupa sözleşmesi olma niteliğini taşıyan sözleşmedir.
Anaysa kanun tanımayan bu 
zihniyetle ülkeyi yönetirseniz 132 gün önce göreve getirdiğiniz Merkez Bankası Başkanı görevden alındığına şükür eder.
Aynı gemideyiz" diyorsunuz ya, geminin su içinde kalan kısmındaki, nefes alamayan esnafımız, bile bile korunmayan kadınlarımız, torunlarına bir şey alamayan emeklilerimiz, Cumhuriyet Kadınları, Kadına ve çocuklarımıza yönelik şidedete karşı çıkan duyarlı vatandaşlarımız ilk seçimde sandık önüne geldiğinde  Anayasa ve Kanun tanımayan bu AKP zihniyetine gerekli cevabı verecektir.