Özer: Vatandaş geçim derdindeyken, sizin önceliğiniz millet bahçesi mi?

CHP İl Başkanı Ümit Özer: Vatandaşlarımız ucuz ekmek, sebze ve meyve kuyruklarında saatlerce beklerken, yemeklik yağı bardakla satın alırken gerçekten Belediyenin önceliğinin millet bahçesi yapmak olduğunu hangi vicdanla söylüyorsunuz?

Özer: Vatandaş geçim derdindeyken, sizin önceliğiniz millet bahçesi  mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda yurt genelinde yapılması planlanan millet bahçeleri bizlerin hem olmazsa olmazımız. Her ilçemize de millet bahçesi yapılmasını kararlaştırdık” açıklamasına tepki gösterdi. Özer, “2019 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcu 1 milyar 237 milyon 764 bin TL iken önceliğiniz gerçekten ilçelere millet bahçesi mi yapmak?” diye sordu.

Açıklamasında “Vatandaşlarımız ucuz ekmek, sebze ve meyve kuyruklarında saatlerce beklerken, yemeklik yağı bardakla satın alırken gerçekten Belediyenin önceliğinin millet bahçesi yapmak olduğunu hangi vicdanla söylüyorsunuz?” diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, “Esnaf nefes alamıyoruz, diye açıklama yaparken onların nefesi olacak bir adımı atmak değil miydi Belediyenin önceliği? Pandemi döneminde salgının gidişatının ne olacağı belli değilken Büyükşehir Belediyesi bu önceliği neye ve nereye bakarak belirlemiştir? Madem millet bahçesi yapmaya bunca heveslisiniz, o zaman önce tarım arazilerini imara açmaktan vazgeçin. Madem millet bahçesi yapmaya bunca heveslisiniz, Genel Başkanınız Kayseri’de söylediği yanlışı düzeltin. Siz unuttunuz belki ama Kayserililer unutmadı: Genel Başkanınız Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesiyle birlikte 40 bin metrekare yeşil alanın açıldığını söylemişti. Sahabiye’deki 40 bin metrekare yeşil alan nerede? Milletimizin önceliği ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin önceliği arasında bu kadar fark olması AKP'lilerin 2023'ten önce bedenen değil zihnen aya gittiğinin, milletimizden kopuk yaşadığının göstergesidir.”