'Son 6 yılda Büyükşehir Belediyesi'nin borcu yüzde 77 arttı!'

CHP İl Başkanı Ümit Özer, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Sayıştay raporlarına da yansıyan borcu ile ilgili de değerlendirme yaptı. Özer, 'AKP'nin İsraf düzenini döndürecek gücü kalmadı' diye konuştu.

'Son 6 yılda Büyükşehir Belediyesi'nin borcu yüzde 77 arttı!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Ümit Özer, “18 yıldır ülkeyi 26 yıldır da Kayseri’yi yöneten zihniyet, ülkemiz için felaket olarak görülen olayları maalesef kendi ayıplarını, kendi yanlışları kapatmak için bir lütuf olarak görmeye devam ediyor” dedi. Özer, ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay raporlarına da yansıyan borcu ile ilgili de değerlendirme yaparak, “AKP’nin İsraf düzenini döndürecek gücü kalmadı” diye konuştu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 2019 yılının son günlerinde Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemisi nedeniyle 2020 yılının ülke ve dünya açısından zor bir yıl olduğunu söyledi. Açıklamasında, AK Parti iktidarının uygulamalarını da eleştiren Özer, “ 18 yıldır ülkeyi 26 yıldır da Kayseri’yi yöneten zihniyet, ülkemiz için felaket olarak görülen olayları maalesef kendi ayıplarını, kendi yanlışları kapatmak için bir lütuf olarak görmeye devam ediyor. Bu kez de her olumsuzluğu pandemiye bağlayarak, yaşanan her sıkıntıyı pandemi ile açıklayamaya çalışarak günü kurtarmaya çalışıyor. Ama bu çırpınışları nafile, artık mızrak çuvala sığmıyor. Yandaşı besleyen, yurttaşa kuru ekmeği reva gören zihniyetin yalanları bir bir ortaya çıkıyor. Yıllarca Kayseri Büyükşehir Belediye Belediyesi’nin borçsuz belediye olduğunu iddia edenlerin yalanlarını da Sayıştay Raporları ortaya çıkardı. Son 6 yılda borcu yüzde 77 artan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 1 milyar 237 bin 764 liraya yükseldi.  Her yıl 100 milyon lira faiz ödeyenler borçsuz belediye yalanını daha ne kadar sürdürecek bilmiyoruz. Ama bunun böyle gitmeyeceğini biliyoruz. İlk seçimlerde halkımız Türkiye’nin 5’li çeteden ibaret olmadığını bu iktidara en güzel şekilde anlatacak ve bu talan düzenine son verecek. AKP’liler her fırsatta Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun döndürülebilir borç olduğunu söyleyerek durumu kurtarmaya çalışıyorlar ama artık bu ülkenin AKP’nin israf düzenini döndürecek gücü kalmadı. Halkın iktidarında yandaş değil, yurttaş kazanacak. Ve 2021 yılı halkın iktidarına giden bir yıl olacak. Bu duygu ve düşüncelerle tüm yurttaşlarımızın yeni yılını kutluyor, yeni yılın kentimize, ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum” diye konuştu.