Özer: Katiller belli!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Demokrasi Şehitlerini andı.

Özer: Katiller belli!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Demokrasi Şehitlerini andı. Özer, “Aydınları, Demokrasi Şehitlerini katledenler belli. Onlar Cumhuriyet'e düşman. Onlar Atatürk'e düşman. Onlar millete düşman. Onlar laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne düşman” dedi. Özer, ayrıca “Kaostan beslenenlere, provokasyonlarla milleti ayrıştırmaya çalışanlara, baskı ile gerçeklerin açığa çıkmasına engel olanlara, korku imparatorluğu ile toplumu sindirmeye çalışacaklarını sananlara, ülkeyi yolsuzluğa, yoksulluğa ve yasaklara hapsetmek isteyenlere geçmişte karşı çıktık, gelecekte de karşı çıkmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle de dikkat çekti.

Haber“UMUTSUZLUK YOK! MEMLEKETE HER ALANDA HAK, HUKUK, ADALET GELECEK”
CHP İl Başkanı Ümit Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 
"Hain tuzaklarda kan uykularda, 
Vurulduk Ey Halkım unutma bizi..."
Evet, Unutmayacağız... Unutturmayacağız.  29 yıl önce 24 Ocak 1993'te failleri hala meçhul olan hain bir suikast ile hayatını kaybetti Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu.  Ne diyor du: "Ben Atatürkçüyüm.... Ben Cumhuriyetçiyim... Ben lâikim... Ben antiemperyalistim... Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım... Ben insan hakları savunucusuyum... Ben terörün karşısındayım... Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım." Ve ne diyordu Uğur Mumcu:" Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra General olacaklar Cumhuriyete karşı ayaklanacaklar." 21 yıl önce, 24 Ocak 2001'de de Emniyet Müdürü Gaffar Okkan da failleri hala meçhul bir hain suikasta kurban gitti. Yine Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Onat Kutlar, Eşref Bitlis, Ahmet Taner Kışlalı... Karanlık odakların hain ve kirli planları ile katledildiler, vuruldular... Unutma halkım! Unutma... Onlar, her türlü baskıya, sömürüye karşı dik durdular. Cumhuriyetin değerlerini savundular. Haksızlıklar, hırsızlıklar, yolsuzluklar karşısında susmadılar. Aydınlık bir Türkiye için mücadele ettiler. Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı durdular.  Aydınları, Demokrasi Şehitlerini katledenler belli. Onlar Cumhuriyet'e düşman. Onlar Atatürk'e düşman. Onlar millete düşman. Onlar laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne düşman!  Aradan yıllar geçti, ne yazık ki katiller, katillerin arkasındaki kirli eller hala bulunamadı! Hesap vermedi. Ama asla umutsuzluk yok. Bu karanlık günler bitecek. Memlekete her alanda hak, hukuk, adalet gelecek. Bu kapsamda adalet, demokrasi, insan hakları, Atatürk ve ilkeleri doğrultusunda, laik, aydınlık, çağdaş bir Türkiye için mücadele eden, canlarını bu uğurda ortaya koyan demokrasi şehitlerimizi, aydınlarımızı saygıyla, rahmetle anıyoruz. 
“BİR KİŞİYE YAPILAN HAKSIZLIK TÜM TOPLUMA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR!”
Açıklamasında, “Kaostan beslenenlere, provokasyonlarla milleti ayrıştırmaya çalışanlara, baskı ile gerçeklerin açığa çıkmasına engel olanlara, korku imparatorluğu ile toplumu sindirmeye çalışacaklarını sananlara, ülkeyi yolsuzluğa, yoksulluğa ve yasaklara hapsetmek isteyenlere geçmişte karşı çıktık, gelecekte de karşı çıkmaya devam edeceğiz” diyen Özer, “Yine Uğur Mumcu'nun dediği gibi, ‘Bir kişiye yapılan haksızlık tüm topluma karşı işlenmiş bir suçtur. Susanlarda bu insanlık suçlarına katılmış olur’ Bizler de susmayacağız. Bu anlayışla ülkemizin, halkımızın hak ettiği demokrasiye, özgürlüğe, hoşgörüye, sevgi diline kavuşması için de elimizden geleni yapmaya, bu yoldan dönmeden, geri adım atmadan devam edeceğiz. Kimse merak etmesin. Halkın iktidarı yakın. Geliyor gelmekte olan.  Bu duygu ve düşüncelerle yine ölüm yıldönümlerinde andığımız eski Milletvekilimiz Kamer Genç'i ve eski Dışişleri Bakanımız İsmail Cem' i de saygıyla, rahmetle anıyoruz” dedi.