Özer: Bu olay her bir yurttaşının omuzlarındaki en ağır yük! Bu vebalin altında kalırsınız!

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, yenidoğan çetesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Bu sağlık vahşetine, cinayete, bu acıya sebep olanlar, göz yumalar, savcıyı tehdit edenler, siyasi bağlantılarına sırt dayayanlar, mafyatik ilişkilerine güvenip yıllardır ülkede her alanda racon kesenler her kimse artık hesabı mutlaka ama mutlaka tek tek sorulmalıdır' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Özer: Bu olay her bir yurttaşının omuzlarındaki en ağır yük! Bu vebalin altında kalırsınız!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul'da yenidoğan çetesi soruşturması devam ederken, çeteyle ilgili kan donduran ayrıntılar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne 27 Mart 2023'te CİMER üzerinden gelen ve 21 Mayıs 2023'te İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne iletilen ihbar sonrası Savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlandığı öğrenildi. Yenidoğan çetesi soruşturmasında İstanbul'daki 9 özel hastanenin ruhsatı da iptal edildi. Soruşturma kapsamında çetenin 197 suç eylemi, 30 klasörlük denetim raporunda yer aldı.

Özer: Bu olay her bir yurttaşının omuzlarındaki en ağır yük! Bu vebalin altında kalırsınız!

Umut Çınarı Derneği Başkanı Özer'den sert tepki

İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle iş birliği yaparak, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve bu yolla haksız kazanç sağladıkları öne sürülen 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, bazı şüphelilerin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediği de öğrenildi.
Diğer yandan yaşanan vahşete yönelik bir tepki de Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer’den geldi.

Bu her bir yurttaşının omuzlarındaki en ağır yük

Çetenin mağdurları arasında yer alan Anne Burcu Gökdeniz’in ‘Oğlum Umut’um ihmaller sonucu mu öldü? Senelerdir eceliyle ölmüş olduğunu sandığı evladım cinayete mi kurban gitti? Benim içimdeki acıyı kim söndürecek? Beni bu düşüncelerden kim arındıracak? Bana bunun cevabını kim verecek!’ sözlerini hatırlatan Başkan Özer, ‘Bu adalet haykırışı bu saatten sonra bu ülkenin her bir yurttaşının omuzlarındaki en ağır yüktür’ diye konuştu.

Hesabı mutlaka ama mutlaka tek tek sorulmalıdır

‘Türkiye bir skandalla, ihmaller zinciri ile daha karşı karşıya’ diyen Özer, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Yenidoğan 12 bebeğin göz göre para, rant  hırsıyla ölümüne neden olan gözü dönmüşler çetesi! Bunu da gördük! Bu acının da diğer yaşadığımız acılar gibi tarifi yok. Kelimeler artık kifayetsiz! Ellerinde bebek kanı olanlar, evladına doyamayan bir annenin dediği gibi bunun hesabını, cevabını nasıl verecek? Onca yaşanan acı olaya rağmen o sıcak koltuklarında hala hiçbir şey olmamış gibi sessizce, rahat rahat oturanlar, bu ülkenin evlatlarına yapılan zulmü seyredenler, unutmayın bu vebalin altında kalırsınız! Bu sağlık vahşetine, cinayete, bu acıya sebep olanlar, göz yumalar, savcıyı tehdit edenler, siyasi bağlantılarına sırt dayayanlar, mafyatik ilişkilerine güvenip yıllardır ülkede her alanda racon kesenler her kimse artık hesabı mutlaka ama mutlaka tek tek sorulmalıdır. Bu adalet haykırışı bu saatten sonra bu ülkenin her bir yurttaşının omuzlarındaki en ağır yüktür!