Özer: AKP'nin oluşturduğu bu yoksulluk, bu adaletsizlik, bu umutsuzluk iklimi kader değil!

Kayseri'de, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 98. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende partililer, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ve ardından saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Özer: AKP'nin oluşturduğu bu yoksulluk, bu adaletsizlik, bu umutsuzluk iklimi kader değil!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende  konuşan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, “Kuruluşun ve kurtuluşun partisi, köklü çınar Cumhuriyet Halk Partisi 98 yaşında. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu, ülkemizin bağımsızlığına, cumhuriyete, demokrasiye kavuşmasında öncülük görevi üstlenen Cumhuriyet Halk Partisi, tarihinden aldığı güçle yoluna devam ediyor” dedi.
“CHP, CUMHURİYET'İ KURAN, TÜRKİYE'Yİ ÇAĞDAŞ UYGARLIKLA BULUŞTURAN PARTİDİR”
Özer,  şu ifadeleri kullandı: CHP, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923'te önce "Halk Fırkası" adıyla kurulmuştur. 1924 yılında "Cumhuriyet Halk Fırkası", 1935 yılında ise "Cumhuriyet Halk Partisi" adını almıştır. 1927 yılında "Cumhuriyetçilik", "Halkçılık", "Milliyetçilik" ve "Laiklik" CHP'nin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1935 yılında ise "Devletçilik" ve "Devrimcilik" ilkeleri de eklenerek partinin ilkeleri altıya çıkarılmıştır. Partinin amblemi olan 6 ok, bu ilkeleri simgelemektedir. Evet, sorumluluğumuz büyük. Çünkü İstiklal Savaşı'nı başlatan kadro CHP'nin kurucularıdır. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi, Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Cumhuriyet'i kuran, Türkiye'yi çağdaş uygarlıkla buluşturan partidir.
Tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik ülküsünden doğan partimiz, kurulduğu günden bu güne bütün zorluklara rağmen asla pes etmeyerek, ülkesi, halkı için çalışmış, mücadele vermiştir. Bu günde aynı ruhla mücadelesine tüm örgütleri ile devam etmektedir.


“HALKIMIZ BECERİKSİZ YÖNETİM NEDENİYLE UMUTSUZLUK İKLİMİNE HAPSEDİLEREK, GÜN GEÇTİKÇE ÇARESİZLİĞE SÜRÜKLENMEKTEDİR”
“Zor günlerin içerisinden geçiyoruz. Cumhuriyetin değerlerinin yok edilmek istendiği, Cumhuriyet'in kurduğu kurumların talan edildiği bir anlayışla karşı karşıyayız” diyen CHP İl Başkanı Ümit Özer, iktidarın uygulamalarına da tepki gösterdi. Özer, “Ne yazık ki bugün ülkemize baktığımızda, ülkemiz aydınlığa değil karanlığa, adalete değil adaletsizliklere, liyakate değil yandaşlığa, üretime değil tüketime, barışa değil düşmanlaştırmaya, birleştirmeye değil ötekileştirmeye, halk için değil rant için anlayışına hapsedilmek istenmektedir. Halkımız beceriksiz yönetim nedeniyle umutsuzluk iklimine hapsedilerek, gün geçtikçe çaresizliğe sürüklenmektedir. Mevcut AKP iktidarı da bu kötü gidişata dur diyenleri, baskı, korku politikasıyla susturmaya çalışmaktadır. AKP'nin amacı sorgulamayan, her dediğine ‘evet’ diyecek bir biat toplumu oluşturmaktır! Bugün gelinen noktada basın özgürce yazamamakta, üniversiteler korkusuzca düşünememekte, yargı ise AKP'nin elinde bir sindirme sopası olarak kullanılmaktadır. Vatandaş, 'konuşursam, fikrimi söylersem başıma bir şey gelir mi' endişesi yaşamaktadır. Hızını alamayan AKP zihniyetinin bu çağdışı, anti demokratik düşünce yapısından Gazi Meclis'te nasibini almıştır. Meclis'in iradesine de ipotek koyan AKP, ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla ne yazık ki devletin önemli kurumlarını da bu anlayışla işlevsiz hale getirerek, sorun çözmekten çok sorunlar yumağı haline gelen bir sistemi inşa etmiştir. Adına ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ dedikleri kaos sistemi ile ülkemiz bugün hedeflerinden gün geçtikçe uzaklaşmakta, adalet, ekonomi, sağlık, eğitim, turizm kısacası her şey, her şeyden anladığını sanan bilimsellikten uzak tek adamın iki dudağı arasına bakmaktadır” diye konuştu.


“AKP DÜZENİNDE HESAP VERİRLİLİK, ADALET, ŞEFFAFLIK VE AHLAKİ DEĞERLER YOK EDİLDİĞİ İÇİN YAPANIN YANINA DA KAR KALMAKTADIR”
Vatandaşın ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu ifade eden Özer, “Tek adam sistemi ile de bugün ne yazık ki Türkiye, her alanda çıkmazın içindedir. Vatandaş ekonomik sıkıntı içerisinde yaşam mücadelesi verirken, tek adam ve yandaşları ballı, şatafatlı, lüks içinde yaşamaktadır. Millet açken onlar tok, gençler işsizken onlar ballı ballı işler yapmaktadır. Alın teriyle çalışanlar aylık asgari ücretlerini bile zar zor alırken, AKP yandaşları ikişer, üçer, beşer, onar maaşlar almakta, pudralı sefalar sürmektedir. AKP düzeninde hesap verirlilik, adalet, şeffaflık ve ahlaki değerler yok edildiği için yapanın yanına da kar kalmaktadır” dedi.
“MAFYANIN, RANT KAFASININ, HUKUKSUZLUK HAVASININ BU ÜLKEDE HÜKÜM SÜRMESİNE, VATANDAŞIN DAHA FAZLA EZİLMESİNE, UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
“CHP’nin öne mi de görevi de büyük” diyen Özer, şunları söyledi: Söylemeye devam edeceğiz. Alınacak çok yol var, almaya devam edeceğiz. Gidilecek çok yer var ve gitmeye de devam edeceğiz. Ülkemizi AKP'nin karanlık dünyasına hapsetmeyeceğiz. Mafyanın, rant kafasının, hukuksuzluk havasının bu ülkede hüküm sürmesine, vatandaşın daha fazla ezilmesine, umutsuzluğa sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Mülteci oyunu ile ülkemizin geleceğine dinamit koyulmasına da hep birlikte karşı duracağız. Her fırsata ‘sınır namustur’ diyerek, hatırlatacağız. Emperyalist oyunlara, tuzaklara teslim olan bu sorumsuz yönetim anlayışının, bizi biz yapan değerleri yok etmesine bazıları gibi seyirci kalmayacağız. Evet, CHP'nin bu nedenle önemi de görevi de büyük.
Bizim sorumluluğumuz var. Bazıları gibi canımız istediğinde çizgimizi değiştiremeyiz. Bazıları gibi bol bol gömlek değiştiremeyiz. Bazıları gibi beyaz görünüp, düşüncede siyah olamayız, bazıları gibi ranta, menfaate teslim olamayız. CHP'nin görevi, devletin egemenliğini, yurttaşların refahını ve özgürlüğünü sağlamaktır. CHP'nin görevi, 'yurtta barış, dünyada barış' içinde toplumsal dayanışmayı sağlamaktır.
Altı okun yani CHP'nin amacı Türkiye'yi çağdaş bir devlet yapmaktır.
CHP'nin amacı halkı, mutlu, huzurlu ve üreten bir ekonomi inşa etmektir.
CHP, sosyal adaleti, eşitliği, ifade özgürlüğünü, demokrasiyi, savunur.
CHP, Cumhuriyet'in yeniden demokrasiyle taçlandırılması, her türlü ayrımcılığın, ötekileştirmenin ortadan kalkması için mücadele eder… CHP, Türkiye Cumhuriyetini kuran parti olarak, ülkenin aydınlık geleceği için halkımızla birlikte buluşmaya ve bu amaçlar doğrultusunda yol almaya devam edecek. 1923'te yakılan bu meşalenin ışığında üreten ve paylaşan bir anlayışla, halkımızla, örgütümüzle bir arada, güçlü bir şekilde iktidara yürüyoruz. Bugün ayrışma günü değil, biliyoruz. Bugün Cumhuriyet'in değerlerinin yanında buluşma, bir arada güçlü durma günüdür.
“AKP'NİN OLUŞTURDUĞU BU AÇLIK, BU YOKSULLUK, BU ADALETSİZLİK, BU UMUTSUZLUK İKLİMİ KADER DEĞİL”
Vatandaşlara da seslenen Özer,  AKP'nin oluşturduğu bu açlık, bu yoksulluk, bu adaletsizlik, bu umutsuzluk iklimi kader değil. Gelin Cumhuriyet'in dev çınarının altında ülkemiz için buluşalım. Ekmeğimize, aşımıza, geleceğimize göz koyanlara karşı duralım. Hep birlikte umutlarımızı, geleceğimizi, değerlerimizi çalanlara, doğamızı talan edenlere… Yalanları meslek edinip, yıllardır aldatanlara, kandıranlara karşı sessiz kalmayalım. Artık kaybedecek zaman yok. Hak, hukuk, adaleti her alanda hakim kılalım” dedi. 
“HALKIMIZLA BİRLİKTE NİCE YILLARA”
Özer, “Bu duygu ve düşüncelerle 98 yıldır hiç dinmeyen, coşku ve kararlılığımıza yol açan, bize bayrağı teslim eden başta ‘Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir’ diyerek, sorumluluğumuzu bize her daim hatırlatan Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, en üstten en alt kademeye kadar partimiz için emek vermiş herkesi saygıyla anıyorum. İktidar yolunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin 98'inci kuruluş yıl dönümünü kutlu olsun. Halkımızla birlikte nice yıllara” şeklinde konuştu.
MİLLETVEKİLİ ÇETİN ARIK: YAŞASIN CUMHURİYET...
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da "Kurtuluşun ve kuruluşun Cumhuriyet Halk Partisi 98 yaşında... Türkiye Cumhuriyetinin teminatı Ulu çınarın kuruluş yıl dönümünü coşku ile kutladık. Yaşasın Cumhuriyet Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi" ifadelerini kullandı.