Özer: AKP icraatleri gibi, adı var ama kendi yok!

CHP İl Başkanı Ümit Özer, Türkiye'nin Tanzanya'nın bile gerisinde kaldığını belirterek, AK Parti iktidarına tepki gösterdi.

Özer: AKP icraatleri gibi, adı var ama kendi yok!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, "Basın özgürlüğünün ülkede adı var, ama kendi yok" dedi. 
Basın özgürlüğü endeksi ile ilgili rakamları paylaşan Özer, "Fazla söze gerek yok. AKP'nin diğer icraatları gibi ülkede basın özgürlüğünün de hep adı var, ama kendi hiç yok. Tıpkı genelde yerli uçak göklerde... petrol, doğalgaz, altın bulundu, yerelde ise hızlı tren gelecek, Kızılırmak şehrin ortasından geçecek vaatleri gibi..." ifadelerini kullandı. 
Özer, şunları söyledi: 24 Temmuz  Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü. 2021 Basın özgürlüğü endeksinde Türkiye, 180 ülke arasında 153'üncü oldu. Türkiye, 2016'da 151, 2017'de 155, 2018 ve 2019'da 157, 2020'de ise 154'üncü sırada gösterildi. Yani sansür her yıl ağır şekilde devam ediyor. Bu arada merak edenler için Tanzanya sıralamada 124'üncü...O yüzden fazla söze gerek yok. AKP'nin diğer icraatları gibi ülkede basın özgürlüğünün de hep adı var, ama kendi hiç yok... Tıpkı genelde yerli uçak göklerde... petrol, doğalgaz, altın bulundu, yerelde ise hızlı tren gelecek, Kızılırmak şehrin ortasından geçecek vaatleri gibi... Görevini bütün zor şartlara, baskılara rağmen en iyi şekilde yapmaya çalışan Gazetecilere selam olsun. Tıpkı diğer bayramlar gibi bu bayramın da bayram gibi kutlandığı günlere kavuşmak dileğiyle. Sözümüz söz; basın öne eğilmesin, çünkü halkın iktidarında Gazeteciler ve Basın Bayramı gerçekten bayram olacak.