Özel ve Özdağ Kayseri'yi konuştu!

Cumhuriyet Halk Partisi'ni ziyaret eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gündem maddeleri arasında Kayseri de vardı. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Özel ve Özdağ Kayseri'yi konuştu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. İki genel başkanın gündem konularından biri de Kayseri’de yaşanan olaylardı. CHP Genel Başkanı Özel konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘Türkiye'nin düzensiz göç, kaçak göçmen sorunu vardır ve bu sorunun çözülmesi için CHP olarak en kuvvetli inisiyatifi alacağımızı bu seçim süreci bittikten sonra söyledik. Zamanında "Esad'la görüşün" dediğimizde bize dediğini bırakmayanlar şimdi tekrar "tatil yapabiliriz" noktasına geldiler. Ben Beşar Esad'la görüşmenin sağlanması, Suriye'nin istikrara kavuşması ve sığınmacıların her birisinin AB'nin de elini taşın altına sokarak gitmesini tüm muhataplarımızla görüşüyoruz’ dedi. 

Özel ve Özdağ Kayseri'yi konuştu!

Ümit Özdağ ise yaptığı değerlendirmede, Ülkemizin en önemli gündemi hiç şüphesiz yaşayan 13 milyon sığınmacı, kaçak ve her gün 1000-1200 kişi sınırlarımızdan geçerek Türkiye'ye girip değişik illere dağılıyorlar. Bunların durdurulması bu sayının azaltılması konusunda bazı somut ve yasal düzenleme gerektiren önerilerimiz vardı, bunları ilettik. Sağ olsunlar ilgiyle dinleyip not aldılar, değerlendirmeler yaptık. Bunlardan bir tanesi Ottawa anlaşmasından Türkiye'nin geri çekilmesiyle ilgili bir öneri. Diğeri ise sınırdaki askeri birliklerimizin yeni bir hukuki düzenlemeyle silah kullanma yetkisinin genişletilmesi. Bunları değerlendirecekler. Toplantının amacı Türkiye daha güvenli olsundu. Bu doğrultuda ben de görüşmelerimizin devam edeceğini umuyorum.’ ifadelerini kullandı. 

Özdağ, CHP Genel Başkanı Özel ile yaptığı görüşmeyi sosyal medyadan da, ‘CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’i ziyaret ettik. Sayın Özel ve CHP heyetine Ottowa Anlaşmasından çekilme ve TSK’nın sınır bölgelerinde silah kullanma yetkisi konusundaki görüşlerimizi ilettik. Kayseri ve Suriye’de yaşanan olayları değerlendirdik. Sinan Ateş cinayet ve yargı süreci hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Basın toplantısında bir gazetecinin milli futbolcumuz Merih Demiral ile ilgili bozkurt işareti sorusunu sorması üzerine cevap verdim.’ İfadeleriyle paylaşırken, CHP Genel Merkezi’nde bozkurt işareti yaparak, Bozkurt işaretinin Türklerin sembolü olduğunu ve bir partiye indirgenemeyeceğini söyledi.