Öyle bir çıkış yaptı ki: Keşke vatandaş orayı keşfetmeseydi! Kötü oldu...

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu Olay Türk TV'de katıldığı programda Koramaz Vadisi'ne dikkat çekti. Palancıoğlu, Koramaz Vadisi'nin vatandaşlar tarafından keşfedilmesinin ardından 2 yıl önceki haline kıyasla daha kötü bir konuma geldiğini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Öyle bir çıkış yaptı ki: Keşke vatandaş orayı keşfetmeseydi! Kötü oldu...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Vatandaşların keşfetmesinin ardından bölgeye çok sayıda ziyaretçinin gittiğini ve giden insanların burada mangal yaparak, çöplerini attıklarını dile getiren Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, bölgedeki arsa sahiplerinin de bu durumdan şikayetçi olduklarını dile getirdi.  Olay Türk TV’de Sansürsüz Ramazan Özel programında Gazeteciler; Osman Çiftci ve Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Başkan Palancıoğlu, Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki tarihi, kültürel ve doğal varlıklarıyla ünlü ve aynı zamanda UNESCO Geçici Dünya Miras Listesi'nde de yer alan Koramaz Vadisi’yle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. 


“BURAYA GELEN GİDENLERDEN BIKTIK DİYORLAR”
Palancıoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Koramaz Vadisi'nin çok şeye ihtiyacı var aslında bazı şeyleri görmek ve keşfetmekte iyi değil. Koramaz Vadisi’ni son 2 yıldır Memduh Başkan dillendiriyor. Memduh Başkan öncesinde Melikgazi Belediye Başkanı idi ama biz 20 sene boyunca hiç duymamıştık burayı. Son 2 senedir de Büyükşehir Belediye'miz Koramaz Vadisi ile ilgili UNESCO'ya başvurdu belli bir çalışmalar var. Ancak Koramaz Vadisi 2 sene öncesine kıyasla daha kötü bir konuma geldi. Yani keşfedildiğinde ilk etapta iyi olmuyor. Çünkü vatandaşlar merak ediyor oraya gidiyolar yeşilliği gördüklerinde mangal yapıyorlar çöplerini atıyorlar. Orada ki arsa sahibi insanların ağaçlarının dallarını kırıyorlar. Arsa sahipleri de 'buraya gelen gidenlerden bıktık' diyorlar. Dolayısıyla çalışmalar bittikten sonra kullanıma açık hale getirebiliriz" 

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki tarihi, kültürel ve doğal varlıklarıyla ünlü Koramaz Vadisi aynı zamanda UNESCO Geçici Dünya Miras Listesi'nde yer alıyor.