ÖTV zammı gelmişti, indirim olacak!

Akaryakıtta dün sabah fiyatlara yansıyan özel tüketim vergisi artışı kaynaklı zamların ardından bu gece indirim var. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

ÖTV zammı gelmişti, indirim olacak!

Dünkü yüksek ÖTV zammının ardından motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren indirim gelecek. Benzinde ise fiyat değişimi olmayacak. Akaryakıtta dün sabah fiyatlara yansıyan özel tüketim vergisi (ÖTV) artışı nedeniyle yaşanan zamların ardından, sektör kaynaklarına göre bu gece yarısından itibaren motorin litre fiyatına 41 kuruş indirim uygulanacak.

ÖTV zammı gelmişti, indirim olacak!

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "5 Ocak Cuma gününden itibaren motorinin litre fiyatında 41 kuruş indirim bekliyoruz" dedi. Benzinde ise herhangi bir fiyat değişimi olmayacak.

Dün sabah benzine 2,31 TL, motorine 2,17 TL, otogaza ise 1 TL'lik bir zam yapılmıştı. Ancak bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarında yaşanacak olan indirimle birlikte değişiklik olacak. Yeni yılın gelmesi ile beraber 3 Ocak tarihinde (dün) Benzin, Motorin ve LPG'ye ÖTV zammı yansımış benzinin litre fiyatı 35 TL 58 kuruştan 37 TL 85 kuruşa, Motorinin litre fiyatı 38 TL 13 kuruştan 40 TL 30 kuruşa, LPG ise 18 TL 60 kuruştan 19 TL 60 kuruş seviyesine ilerlemişti. 

Fiyatlar, bayilerin, illerin ve ilçelerin rafineri uzaklıkları ve kâr marjlarına göre farklılık gösterebilmektedir.

Brent petrol, Kuzey Denizi'nden çıkarılan hafif, tatlı bir ham petrol karışımıdır. 1960'lı yıllardan itibaren çıkarılan bu petrol çeşidi, rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülmektedir. Brent petrolün fiyatı şu anda 78.26 Dolar seviyesindedir.