OSB'deki o müfettiş raporu ile ilgili dikkat çeken açıklama!

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan Olay Türk TV'de 'Ramazan Özel' programına konuk oldu. Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren, aynı zamanda yöneltilen soruları da yanıtlayan Özdoğan, kamuoyunda merak edilen OSB'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettişlerinin tuttuğu raporda yer alan 'kaçak bina' konusuna da açıklık getirdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
OSB'deki o müfettiş raporu ile ilgili dikkat çeken açıklama!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Olay Türk TV'de yaptıkları çalışmaları anlatan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, OSB'deki "kaçak bina" konusunda gerekli yasal işlemleri yapacaklarını belirterek, “Kişilere göre değil kanunlara göre iş yapıyoruz” dedi. Sanayiciler için "Derdimiz yıkmak değil yapıcı olmak" diyen Özdoğan, yetkililerin de ilgili idari işlemlerin yapılması gerektiğini söylediklerini dile getirdi.
"SANAYİCİMİZE KARŞI YIKICI DEĞİL YAPICI OLACAĞIZ"
Üretici ve sanayicinin yanında olduklarının altını çizen Başkan Özdoğan yapılacak işlemlerin kanunlara göre yapılacağını ve kimsenin yasalardan üstün olmadığını söyledi.  Özdoğan, yöneltilen soru üzerine konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: Bize denetim sırasında geçtiğimiz yıldan da geldi ver biz de detayları sorduk. Eskiye dayalı bir takım ilave yapılar olduğu için biz üreticinin ve sanayicinin yanındayız. Benim kurumsal olarak bakış açım üretim olsun ki ilçemiz ve ilimiz gelişsin. Şu da var yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa kimse yasaların üstünde değildir. Organize Sanayi Bölgesi'nin belli bir bölümü bizde belli bir bölümü ise Melikgazi Belediyesi'nde. Dolayısıyla konuyla ilgili muhatap Hacılar ve Melikgazi Belediyesi. İlgili idari işlemlerin yapılmasını söylüyorlar. Önce Encümen’e girer, ceza keser ondan sonra biz ilgili tebligatları yaparız yıkım kararı çıkar mı? Sonra ki aşamaya bakacağız. Burada plan tadilatı olabilir. Ruhsatlar yeniden gözden geçirilip, güncellenebilir, ama sanayicilerimiz şunu bilsinler ki; bizim derdimiz yıkmak değil yapmak. Yasalar bununla ilgili ne diyorsa tabii ki yapacağız çünkü yasalar karşısında 'şöyle olsaymış' değil mevcut neyse onu uygulamak durumundayız. Burada biz kesinlikle kişilere göre değil, kanuna göre iş yapacağız kimseyi kırmadan ve dökmeden bize de bu yakışır"