OSB'de kısıtlama sürüyor... Bu kez de doğalgaz!

Kayseri OSB'de bu kez de doğalgaz kısıtlaması uygulanacak...Bu konuda sanayiciler uyarıldı...

OSB'de kısıtlama sürüyor... Bu kez de doğalgaz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Organize Sanayi Bölgelerinde elektrik kesintisinin ardındna bu kez de doğalgaz kısıtlaması konusunda sanayiciler uyarıldı.  Konu ile ilgili  sanayicilere yönelik yapılan uyarıda, "Isınma ve mutfak tüketimleri hariç, imalat hatlarında doğalgaz kullanılmaması zarureti doğmştur" denildi. 

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından firmalara gönderilen yazıda BOTAŞ'tan gelecek ilave yaptırımlara karşı yeni tedbirler alındığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: Aralık 2021 baz alınarak 15 bin m3/ay ve üzeri tüketim yapan sanayicilerimizin ısıtma ve mutfak tüketimleri hariç, imalat hatlarında doğalgaz kullanılmaması zarureti doğmuştur. Aksi takdirde BOTAŞ tarafından sitem dengesi sağlanamaması halinde tam kesinti uygulanacağı tarafımıza bildirilmiştir. Buna göre yapılacak kısıntı 30.01.2022 Pazar günü saat 08.00'den başlayarak 01.02.2022 Salı günü saat 08.00'e kadardır.

Haber

OSB YÖNETİMİ BOTAŞ'TAN GELEN 'İHTARI' SANAYİCİLERE İLETTİ

Diğer yandan OSB yönetimi, BOTAŞ tarafından yapılan uyarıyı da sanayicilere iletti. Açıklamada, "BOTAŞ tarafından 21-31 Ocak tarihleri arasında doğal gaz kullanımınızın yüzde 60 ile sınırlandırılmasına yönelik açıklama yapılmıştı. Doğal gaz kullanımını takip eden BOTAŞ, gaz aşımına ilişkin uyarı yaparak kısıntı bildirimine uyulmaması halinde doğal gaz kesintisi yapacağına ilişkin kesin bir ihtarda bulundu. 27 Ocak Perşembe günü sona erecek elektrik kısıntısının doğal gaz kullanımını artırmaması ve sanayimizin doğal gaz kesintisiyle karşılaşmaması için kısıntı uyarısında belirtilen miktar kadar doğal gaz kullanmanız gerektiğini bir kez daha bilgilerinize sunuyoruz" denildi. 

Haber