OSB'DE DUBAİ HAREKÂTI!
Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri’deki en büyük sıkıntılardan birinin dedikodu kültürü olduğunu söyledi. “Bu konuda Kayseri başarılı” diyen Nursaçan, “Dedikodu basit ruhlu insanların eğlencesi” dedi. “Toplumu kucaklamaya hepimizin ihtiyacı var” ifadelerini de kullanan Nursaçan, “Demokrasi ve hukuk hepimize bir gün lazım olabiliyor. Bir başkası benim istediğim şekilde hareket etmiyor diye onu eleştirmek doğru değil” şeklinde konuştu. Milletvekillerinin düzenledikleri iftar programına katılmamaları ile ilgili de Nursaçan, “Milletvekilleri geleceklerini söylemelerine rağmen gelemediler, işleri çıkmıştır” diye konuştu.
Diğer yandan Nursaçan 15 aydır üzerinde çalıştıkları “Dubai Projesi” ile ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı. “Dubai’ye Türk Ticaret Merkezi açılması noktasında girişimlerimizi yaptık” diyen Nursaçan, “Biz 14 bin metrekare bir yer kiralamak için müracaat ettik. Yaklaşık 9 bin metrekare ürün sergilemek için bir alan çıkıyor. Burasını iyi tanıttığımız zaman Kayseri’nin ihracatı artacak. İş böyle yapılır, yoksa oturduğumuz yerden konuşması çok kolay. Lafla peynir gemisi yürümez. Kayseri’nin malları Dubai’de satışa sunulacak. Öncelik mobilya ve elektrikli ev aletleri olacak” dedi.
Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Tahir Nursaçan, Olay Türk TV’de Sansürsüz Ramazan Özel programına katıldı. Yaptıkları çalışmaların yanı sıra ekonomide yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Nursaçan, aynı zamanda Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı.
“ŞEHİRDE ZAMAN İSRAFI DA VAR, BOŞ DEDİKODU DA VAR”
Programda dedikodu yapanlara tepki gösteren Nursaçan, “Kayseri’deki en büyük sıkıntılardan biri dedikodu kültüründe başarılıyız. Bu konuda herkesin üstüne düşeni yapması lazım. Her aklımıza geleni sokak ortasında konuşursak, bu yazık olur. Birilerine ders vermeye kalkarız, anlatırız kendimiz ona uymaz isek o da yanlış olur. Dedikodu basit ruhlu insanların eğlencesi, en kolay şey dedikodu. En zor şey ise kendini tanıtmak. Şehirde zaman israfı da var, boş dedikodu da var. Bu konuda yapıcı olmak lazım” şeklinde konuştu.
“DEMOKRASİ VE HUKUK HERKESE LAZIM”
“ Toplumu kucaklamaya hepimizin ihtiyacı var” ifadelerini de kullanan Nursaçan, “Demokrasi ve hukuk hepimize bir gün lazım olabiliyor. Evrensellikten bahsediyoruz, önce kendimizden başlamamız lazım. Bir başkası benim istediğim şekilde hareket etmiyor diye onu eleştirmek ne kadar doğrudur bilmiyorum.” dedi.
“MİLLETVEKİLLERİ GELECEKLERİNİ SÖYLEMELERİNE RAĞMEN GELEMEDİLER”
Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak verdikleri iftar programına milletvekillerinin katılmasını beklediklerini, ancak katılımın olmadığını belirten Nursaçan, şunları söyledi, “Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri’nin güzide kurumlarından birisi. Bizim tüm Devlet protokolünü, Kayseri protokolünü davet etmemiz gerekir. Milletvekilleri geleceklerini söylemelerine rağmen gelemediler. Belediye Başkanlarımızdan Palancıoğlu şehir dışındaydı. Diğer başkanlarımızda artık neredeydi, bilmiyorum. Kapı herkese açık, baş tacı. Gelmeyenin de mutlaka mazereti vardır. Saygı duyduk. Siyasi partilerin İl Başkanlarımızın katılımı bizi mutlu etti. Milletvekillerimiz olsa iyi olurdu. Bizim için önemli olan sanayicimizin bize olan bakış açısı. Diğer tarafta herkes kendisine yakışanı yapar.”
“BUNLAR RAHATSIZ EDİCİ Mİ?”
Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli gelişmelerin olduğunu da kaydeden Nursaçan, “Dört yıl önceki bir Organize Sanayi ve dört yıl sonraki Organize Sanayi var. Eğer burada bir değişim, gelişim, dönüşüm yoksa, o zaman hayıflanmak lazım. Sanayicinin memnuniyet arttı, ise üst seviye de hizmet veriliyor ise, yangınlarda tedbirler alınmış ve yangınlar azalmış ise, trafik kazaları azalmış ise Organize sanayi bölgesi artık Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Bakanımız Mustafa Varank nezdinde, değişim noktasında, gelişim noktasında, Organize Sanayi Bölgeleri arasında Kayseri Organize Sanayi üst sıralara geliyor ise bunlar rahatsız edici mi?” ifadelerini kullandı.
“KAYSERİ’NİN MALLARI DUBAİ’DE SATIŞA SUNULACAK”
Kayseri’de sanayiyi destekleyecek yeni Pazar yerleri aradıklarını belirten Nursaçan, bu kapsamda 15 aydır bir proje üzerinde çalıştıklarını anlattı. OSB Başkanı Tahir Nursaçan, “İnsanlara fırsat verecek işler yapılması gerekir. Kayseri OSB bu işlerin lafını değil, hayata geçirerek icraatını yapıyor. Bakanlığımıza müracaat ettik. Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne 45-50 sanayicimizin teklifini aldık. Dubai’ye Türk Ticaret Merkezi açılması noktasında girişimlerimizi yaptık. Yer tespiti yapılması gerekiyordu. Orada hazır binalar var. Orta Doğu’nun en büyük mobilya AVM’si vardı oraya baktık. Oradaki maliyetler yüksek mekan küçüktü. Biz de Kayseri’yi küçük bir yere sığdırmayı doğru bulmadık. Kayseri sanayisi gerekten her türlü takdiri hak ediyor. Kayseri eğer huzur şehri ise, Kayseri sanayicisinin istihdama katkı sağlaması katma değer sağlaması sayesindedir. Birinci OSB’de 70-75 bin kişi istihdam edilmektedir. Hepsi mücadele ediyor. Dubai’deki bizim maksadımız üretime, ihracata, istihdama katkı sağlamak. Çin, Dubai’ye gelmiş büyük büyük mağazalar açmış. Ürettiği her türlü ürününü getirmiş. Allah, devletimize zeval vermesin. Devletimiz diyor ki, git durma, çalış, ihracat yap. Ben size destek oluyum diyor. 2 milyon dolar üst limitteki bir binayı kiraladınız, onun 1 buçuk milyon dolarını Dubai için Devletimiz ödüyor. Biz 14 bin metrekare bir yer kiralamak için müracaat ettik. Yaklaşık 9 bin metrekare ürün sergilemek için bir alan çıkıyor. Burasını iyi tanıttığımız zaman Kayseri’nin ihracatı artacak. Kayseri’de o mesleği beğenme, bu mesleği beğenme, onu küçük gör, iddia sahiplerinin iddiasını ortaya koyması gerekiyor. Çıkacak iş böyle yapılır diye gösterecek, yoksa oturduğumuz yerden konuşması çok kolay. Kayseri’nin malları Dubai’de satışa sunulacak ve ağırlıklı biz oraya mobilyacılarımızı götüreceğiz. Kayseri’de elektrikli ev aletleri diye bir sektör çıktı. Onlar da gidecek. Artık Kayseri’den, Ortadoğu da otel dekorasyonu yapan ekipler çıktı. Dubai’de 600 tane büyük otel var, bunların çoğu 5 yılda bir kendisini yenilemek durumunda. Biz gitmeyelim burada satalım diyorlar. İnşallah Dubai’deki amaç şu anda 70-75 firmaya ulaşacağız. Ayda 300 TIR mal satacağız. Bunu 10 ile çarpsanız 3000 TIR mal yapar. 3000 TIR’ı 30 milyon dolardan satsanız, 90 milyon dolar gelir ortaya çıkar.” dedi. Haber: Hüseyin GÖKTAŞ