Ortaya çıkan görüntüye bu tepkiyi gösterdi: Bu bir facia!

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş'tan, Melikgazi Belediyesine moloz tepkisi…

Ortaya çıkan görüntüye bu tepkiyi gösterdi: Bu bir facia!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Esentepe Mahallesi’nde yaşanan sorunu gündeme taşıyan Saadet Partisi (SP) Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Aldığımız bir bilgi ile Esentepe mahallesi Koyuncu baba mevkii kulaklı bağı yokuşunda yolun hemen kenarında bir alana gittik. Özel mülk olan bu alana uzun zamandır moloz ve zıbrık döküldüğünü yerinde gördük ve tespit ettik” dedi.
“MELİKGAZİ BELEDİYESİ ARAÇLARI DÖKÜYOR”
“Yılanlı dağının hemen eteği olan bu alana oldukça fazla zıbrık, moloz ve pislik dökülmüş” diyen Aktaş,  “Bu tür atıklar Büyükşehir Belediyesinin belirlemiş olduğu alanlara dökülmeli.  Hiç kimse kendi kafasına göre aklının estiği yere bu tip atıkları dökmemesi lazım. Hele hele özel mülk olan bir alana bu şekilde hoyratça hiç dökülmemesi gerekir. Bu bölgede görüştüğümüz vatandaşlarımız özellikle Melikgazi Belediyesinin bizzat kendi araçlarının kamyonlarla gelip bu alana moloz ve zıbrık döktüklerini söylediler. Döken şoförlerin defalarca uyarıldığını ancak dinlemediklerini bu alanın özel mülk olduğunu hazine arazisi olmadığını buna rızalarının olmadığını söylediler. Ayrıca bu konu ile ilgili olarak Melikgazi belediyesine defalarca şikayette bulunduklarını ancak belediyeden döken aracın ikaz edildiği şeklinde bir cevap aldıklarını ifade ettiler. Bu tip atıklarla ilgili prosedür şöyle işliyor. Sizin atılacak bir moloz yada zıbrığınız var ise öncelikle büyükşehir belediyesine müracaat ediyorsunuz. Zıbrığınızın olduğunu bunu atmak istediğinizi ve miktarını belirtiyorsunuz. Onlarda size bir ücret çıkarıyorlar. Ücreti ödedikten sonra kendi aracınızı kendiniz bulun ve şu alana götürün dökün deniliyor. Ancak bu işlemden sonra vatandaş kendi başına bağımsız kalıyor. Aracı buluyor atığını yüklüyor ve araç bu atığı alıyor nereye döküyor belli değil. İşte bu tip alanlara getirip döküyorlar. Büyükşehirin atık alanı uzak olduğu için oraya gitmiyorlar. Olması gereken; Büyükşehir belediyesi bu gibi durumlarda atık  ücretini aldıktan sonra kendi araçları ile bu zıprıkları alıp kendisinin kontrolünde belirlediği alana düzenli bir şekilde dökmesi gerekir. Ama maalesef olay başıboş kalınca işte böyle doğa kirletiliyor. Kimbilir bizim bilmediğimiz görmediğimiz daha nerelerde bu şekilde doğa katlediliyor haberimiz yok” diye konuştu.
BAŞKAN PALANCIOĞLUNA SESLENDİ
Ortaya çıkan tabloyu “facia” olarak değerlendiren Aktaş, “Hele hele bu şeklide başıboş ve çirkin atıklar ile doğanın kirletilmesine, Melikgazi belediyesi gibi şehrin en büyük ve sözde referans belediye diye nitelenen bir belediyenin neden olması ve bizzat kendi araçları tarafından özel mülk olan bu alana dökülmüş olması ayrı bir faciadır. Kaldı ki özel mülk olmasa bile bu tip atıkların gelişi güzel değil bir plan ve kontrol dahilinde dökülmesi gerekir.  Buradan Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Palancıoğlu’na seslenmek istiyorum. Sayın Başkan lütfen en kısa sürede araçlarınızı bu alana gönderiniz ve bu çirkin görüntüyü buradan büyükşehir belediyesinin atık alanlarına taşıyınız ve bu bölgeyi doğal görünümüne kazandırınız” dedi.