Önemli veri salı günü açıklanacak!

Tüm ülkede olduğu gibi Kayseri'de de ekonomik takvim verileri iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor . Peki bu hafta açıklanacak hangi veriler piyasaya yön verecek? Detaylar Kayseri Olay'ın haberinde

Önemli veri salı günü açıklanacak!

Tüm ülkede olduğu gibi Kayseri'de de ekonomik takvim, finansal piyasalarla ilgilenen iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Bu hafta piyasalar tarafından yakından takip edilen önemli ekonomik veriler 'İşsizlik Oranı' ve 'Türkiye Perakende Satışları' verileri oldu. Gelecek hafta ise gözler 16 Temmuz Salı günü açıklanacak olan 'Bütçe Dengesi' verisinde olacak.

Önemli veri salı günü açıklanacak!

Ticaret satış hacmi yıllık %3,8 azaldı, perakende satış hacmi yıllık %5,8 arttı

Türkiye perakende satışları, ülke genelinde perakende sektöründe gerçekleştirilen satışların miktarını ve değerini ifade eder. TÜİK tarafından yapılan açıklamada ticaret satış hacmi yıllık %3,8 azaldı, perakende satış hacmi yıllık %5,8 arttı. 

Ticaret satış hacmi (2021=100) 2024 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,8 azaldı. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi %18,0 azaldı, toptan ticaret satış hacmi %4,6 azaldı, perakende ticaret satış hacmi ise %5,8 arttı.

Ticaret satış hacmi (2021=100) 2024 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %3,4 azaldı. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi %1,0 azaldı, toptan ticaret satış hacmi %5,1 azaldı, perakende ticaret satış hacmi ise %0,2 azaldı.

Önemli veri salı günü açıklanacak!

İşsizlik Oranı yüzde 8,4 seviyesinde gerçekleşti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 10 Temmuz Pazartesi günü mayıs ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaş grubunda işsiz sayısı, mayısta bir önceki aya kıyasla 27 bin kişi azalarak 3 milyon 11 bin kişi oldu. İşsizlik oranı bir önceki aya göre 0,1 puan gerileyerek yüzde 8,4 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı, geçen yılın aynı ayına göre ise 1,1 puan azaldı.

Salı günü açıklanacak!

16 Temmuz Salı günü Haziran ayı bütçe dengesi raporu yayınlanacak. Türkiye'nin gelirleri ile harcamalarının karşılaştırıldığı, bütçe fazlası veya açığının belirtildiği önemli bir ekonomik veri olarak takip edilecek.

İşte gelecek hafta ekonomik takvim

Önemli veri salı günü açıklanacak!