Önce muayene sonra kesim

Önce muayene sonra kesim
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Erkan Alkan, kurban kesim yerlerinde inceleme yaptı. Alkan, “Kesim esnasında hayvanların muayenelerini yapıyoruz” dedi.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Erkan Alkan, Oymaağaç ve Karpuzatan’da bulunan kurban kesim yerlerinde incelemelerde bulundu. Burada bir açıklama yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Erkan Alkan, “Kayseri İl Gıda ve Tarım Müdürlüğü olarak mesai gözetmeksizin bayramın birinci günü Kayseri genelinde 60 tane kesimhanemizin bulunduğu yerde veteriner hekim görevlendirilmesi yapılmıştır. Görevli veteriner arkadaşlarımız kesim esnasında hayvanların muayenelerini yaparak, hastalık durumunda belediyemize haber verip etlerin imhasını yaparak, tüketilmesine izin vermiyorlar. Şuan Oymaağaç da baktığımız zaman yaklaşık 400 tane büyükbaş kesimi yapılacak. Bu hayvanların hepsi veteriner hekim tarafından kontrol edilmektedir” ifadelerini kullandı.
Veteriner Hekim Erdal Devinç ise, “Kocasinan Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü olarak gerekli bütün işlemleri yapıp vatandaşımızın kurbanının kesilmesinde bütün denetimler alınmış olup ve tedavileri yapılmaktadır. Kesim yerlerinde hijyene ve temizliğe önem verilmektedir. 6 tane veteriner hekimimizle beraber denetimlerimiz sürdürüyoruz” diye konuştu.