Önce iş adamının adını sildiler! Tepkinin ardından bu kez başka bir yere verdiler!

İsminin verildiği caddeden adı silinen hayırsever iş adamı, bu duruma isyan ederek, Valiliğe ve CİMER'e başvurmuştu... Konuyla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Önce iş adamının adını sildiler! Tepkinin ardından bu kez başka bir yere verdiler!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Kayabağ Mahallesi’nde “Gülenay Caddesinin” adı bir süre önce değişti. Geçmişte mahallede yaptıkları hayırlar nedeniyle ismi verilen iş adamı ve mahalle sakinleri bu duruma tepki gösterdi. İsminin verildiği caddeden adı silinen hayırsever iş adamı, bu duruma isyan ederek, Valiliğe ve CİMER’e başvurdu. Yaşanan bu gelişmenin ardından Büyükşehir Belediyesi, iş adamının isminin başka bir yere verilmesi yönünde karar aldı. Konu Belediye Meclisi’nde görüşülecek, eğer kabul edilirse “Melikgazi İlçesi Kayabağ Mahallesi'nde bulunan Erciyes 3. Caddesi ismi Ahmet Salih Ay Caddesi” olarak değiştirilecek. Bu konuda hazırlanan Büyükşehir Belediye Meclisi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporunu tamamlandı. 

PEKİ NE OLMUŞTU?

“DUYDUĞUMUZ ZAMAN ŞOK OLDUK!”
Hayırsever Ahmet Salih Ay, Şubat ayında Kayseri Olay ve Olaya Türk TV aracılığıyla tepkisini gündeme getirmişti. Ay, bu konuda yaptığı açıklamada, “Köyümde, mahallemde bir cadde ismine geçmişte bazı yaptığım hayırlarla nedeniyle geçmiş dönem Gesi Belediye Başkanı öncülüğünce vefa borcu denilerek, bir caddeye ismimiz verilmişti. O gün Gülenay İnşaat olarak faaliyet gösterdiğimiz için o isim verildi.  Büyükşehir Belediye Meclisi bir süre önce almış olduğu kararla caddenin isminin değiştiğini öğrendim. Bu durumu kınıyorum.  Bu konu beni, üzdü. Şok olduk. Başkan Memduh Büyükkılıç’tan konuya duyarlı bakıp, ismimizin iadesini istiyoruz” dedi. Diğer yandan Ahmet Salih Ay, CİMER başta olmak üzere Valiliğe de konuyla ilgili başvuru yapıldığını dile getirdi.


MAHALLE SAKİNLERİ DE KARŞI ÇIKTI!
Mahalle sakinleri de bu konuda iş adamına destek verdi ve caddenin isminin değişmesine karşı olduklarını belirtti. Mahalle sakinleri, söz konusu başvuru dilekçelerin de şu ifadeleri kullandı: Kayabağ Mahallesi, Gülenay Caddesi isminin Dr. Seyit Ahmet Okur Caddesi olarak değişmesini bir mahalle sakini olarak Köyümüz Hayırseverlerinden aynı mahallede Fatih Sultan Mehmet Camii inşaatını üstlenerek yapımını tamamlayan ayrıca 2006-2011 yılları arasında Gesi, Kayabağ Derneği Kurucularından köyümüze birçok hayrı ve emeği geçen Ahmet Salih Ay’ın bu değişiklik ile vicdanını yaralayacak bir karar olduğundan mahallemizin cadde isminin Gülenay Caddesi olarak değişmeden devam etmesi talebimizi ve bu kararın geri alınmasının değerlendirilmesi talebimizin kabulünü arz ederiz.