'Ölümsüzlük meyvesi' Kayseri'de bakın nerede yetişiyor

Ülkemizde özellikle Denizli, Isparta, Hatay, İskenderun, Antalya' da yetiştirilen ölümsüzlük meyvesi olarak bilinen hünnap Kayseri'de de Develi ilçesinde yetiştiriliyor. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

'Ölümsüzlük meyvesi' Kayseri'de bakın nerede yetişiyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de sonbaharın habercisi olan hünnap, alternatif tıbbın vazgeçilmez meyvelerinden biri olarak öne çıkıyor. Ülkemizde özellikle Denizli, Isparta, Hatay, İskenderun, Antalya, Kayseri, Bursa ve Çanakkale’de yetişen hünnap, dünya genelinde “Çin hurması” adıyla da biliniyor. Çin kökenli olan ölümsüzlük meyvesi olarak da bilinen hünnap, tarih boyunca birçok sağlık faydasıyla tanınmış ve günümüzde de popülerliğini korumaktadır.

'Ölümsüzlük meyvesi' Kayseri'de bakın nerede yetişiyor

Araştırmacı yazar Nezir Ötegen'in derlediği bilgilere göre Kayseri'nin Develi ilçesi, hünnap için ideal bir iklim sunarak bu meyvenin yetişmesine katkı sağlıyor. Hünnap, alternatif tıpta daha çok kullanılan bir ürün olmasının yanı sıra, modern beslenme düzeninde de yer bulmuş durumda. Özellikle uykusuzluğa iyi gelmesi, balgam söktürücü etkisiyle öksürüğü hafifletmesi ve kabızlığı gidermesi gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.

'Ölümsüzlük meyvesi' Kayseri'de bakın nerede yetişiyor

Hünnapın sağlık yararları bununla sınırlı değil. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kan basıncını düzenlemesi ve kalp hastalıkları riskini azaltması, onu sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez kılıyor. Son yapılan araştırmalar, hünnapın özellikle meme kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu etkileri olduğunu göstermektedir. Bu meyve, kanserli hücrelerin büyümesini engelleyerek vücut sağlığını destekliyor.

'Ölümsüzlük meyvesi' Kayseri'de bakın nerede yetişiyor

Hünnap sirkesi ise, lifli yapısı sayesinde kabızlık sorunlarına karşı etkili bir çözüm sunuyor. Bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olurken, idrar söktürücü etkisiyle ödem atımını kolaylaştırıyor. Hünnap sirkesinin diğer bir faydası, mukusun yumuşatılarak atılmasına yardımcı olması. Bu özellikleri, meyvenin sağlıklı yaşam önerileri arasındaki yerini sağlamlaştırıyor.