Öksüm:' Çiftçiler ve çalışanlar aba altından sopa gösterenlere inanmasınlar '

Öksüm:' Çiftçiler ve çalışanlar aba altından sopa gösterenlere inanmasınlar '
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Pancar Ekiciler Kooperatifi’nde 25 Mayıs’ta yapılacak 64. genel kurul öncesinde Ahmet Gökçe’nin adaylığını açıklamasının ardından bir gelişme daha yaşandı. Sivas Gürçayır eski Belediye Başkanı ve Şeker Fabrikası eski çalışanlarından Rüştü Öksüm Gökçe ve ekibine katıldı. Öksüm konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Çiftçilerimizden kendi öz kurumlarına sahip olmalarını, kendi hür iradeleri ile oylarını vermelerini istiyorum. Her ne kadar bölge personeli bölge müdürleri tehditle “Siz mevcut yönetimi desteklemezseniz, biz sizin kotalarınızı iptal ederiz” gibi aba altından sopa gösterenlere inanmasınlar.” dedi

 

Kayseri Pancar Ekiciler Kooperatifi’nden 25 Mayıs’ta olağan genel kurul yapılacak. Genel kurula sayılı günler kala adaylar çalışmalarını sürdürüyor.  Bu kapsamda Ahmet Gökçe’de geçtiğimiz gün  adaylığını açıkladı, Mevcut Başkan Hüseyin Akay gibi Bünyanlı olan Gökçe’yi aynı zamanda eski Başkan Vedat Ali Özışık ve ekibinin de desteklediği ifade edildi.  Bir süre önce aday olduklarını açıklayan Mikail Allı ve Grubunun adaylıktan çekilme kararı aldığı açıklanmıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından  Sivas ,Gürçayır eski belediye Başkanı ve Şeker Fabrikası eski çalışanlarından Rüştü Öksüm Bu yıl 64.’sü yapılacak olan genel kurulda aday olan Ahmet Gökçe  grubuna katıldı. Kayseri Olay Haber Merkezi’nin sorularını cevaplandıran Öksüm, daha önce  başkan adayı olduğunu, fakat son gelişmelerde bir takım birleşmeler  yaşandığını ifade ederek; “ Bu birleşmelerle birlikte Ahmet Gökçe başkanlığında Kooperatif seçimlerine gideceğiz. Kendileri ve çiftçilerin teveccühü ile eğer biz seçilir ve bizim grubumuz başarılı olursa, çiftçilerimiz oylarıyla bizi destekler ve seçerlerse seni de Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı olarak atayacağız dediler. Ben de tekliflerini kabul ettim herkes kendi yöresinde çalışmalara başladı. Çiftçilerimizle görüşüyoruz. Allah izin verirse, 25 Mayıs’ta çiftçilerimizin bu göreve layık görmesiyle, biz de onlara hizmet etmeye başlayacağız.” Dedi.

Kayseri Şeker Fabrikası’nın durumu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Rüştü Öksüm; Şeker Fabrikasının durumunu geçmişle mukayese edersek şöyle örnek verebilirim, 2009 İSO verilerine göre Türkiye”de ilk 500 firma içerisinde 58. Sıradayken bu sıranın 2016 yılında 101’e düştüğünü gördük maalesef… Tabii ki biz çiftiler ve eski bir Şeker Fabrikası çalışanı olarak bu duruma çok üzülüyoruz. Çünkü Şeker Fabrikası’nın çok büyük imkanları var. Yıllık ortalama yaklaşık 150- ile 180 Milyon arasında karı olan bir kurumun, bu noktaya gelmemesi lazım. Bunun nedenleri seçildiğimizde anlaşılacak. Olmaması gereken şeyler. Arkadaşların yaptığı şeyleri şudur budur onu çiftçi değerlendirecek. Ben o konuya girmek istemiyorum şimdilik.” İfadelerini kullandı.  

“ÇİFTÇİLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU SIKINTIDA KOTA HALA BÜYÜK PROBLEM”

Çiftçilerin ziyaretleri sırasında kendilerine sorunları da ilettiğini belirten Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan adayı Öksüm çiftçilerin büyük çoğunluğunun sıkıntıda olduklarını belirterek; Özellikle kota konusunda sıkıntılılar, her görüşmede bunu söylüyorlar. Halbuki Kayseri Şeker Fabrikası’nın kota gibi bir sorunu olmaması lazım. Şu şartta olmaması lazım; kota tüccarlarını ortadan kaldırdığın zaman çiftçi ekebileceği kadar pancarı ekip, tesellüm için fabrikaya getirebilir.

“ÇİFTÇİLER ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERENLERE İNANMASINLAR “

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifine üye olan tüm pancar çiftçilerini kendi öz kurumlarına sahip olmalarını, kendi hür iradeleri ile oylarını vermelerini istiyorum. Her ne kadar bölge personeli bölge müdürleri tehditle “Siz mevcut yönetimi desteklemezseniz, biz sizin kotalarınızı iptal ederiz” gibi aba altından sopa gösterenlere inanmasınlar. Onlar oranın çalışanlarıdır. Bugün sayın Akay’lar vardır, yarın başkaları olacaktır. Kendileri çiftçiye hizmet etsinler. Bu tür gayrı resmi emirlere de boyun eğmesinler çalışanlara tavsiyem bu’dur. Çiftçi arkadaşlarımızda bu tehditlerden yılmadan, korkmadan, özgür iradeleri ile oylarını kullansınlar.

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ