O ünite yeniden kuruluyor! Peki mevcut Anjio Ünitesi ne oldu?

Kayseri Devlet Hastanesine Anjio Ünitesi kurulması için harekete geçildi. Peki o ünite için yeniden bir alım olacak mı? Hastanede eskiden var olan ünitede, kullanılan cihazlara ne oldu?

O ünite yeniden kuruluyor! Peki mevcut Anjio Ünitesi ne oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Kayseri Devlet Hastanesine Anjio Ünitesi kurulması için harekete geçtiklerini açıkladı. Benli, “Kayseri Devlet Hastanemize anjio ünitesi kurulması için Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Halit Baykan ve Başhekimimiz Doç. Dr. İsmail Altıntop ile yerinde değerlendirme..” yönünde bir paylaşım yaptı. 

MEVCUT ANJİYO ÜNİTESİNE NE OLDU?
Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli’nin bu paylaşımı akıllara “Kayseri Devlet Hastanesi’nde eskiden Anjiyo Ünitesi yok muydu?” , “Ya da hastane birimleri Kayseri Şehir Hastanesine taşınırken mevcut Anjio Ünitesi ne oldu, neden kullanılmıyor?” , “Şehir Hastanesinin işletilmesi özel bir şirket tarafından yapılıyorsa, o şirkete milyonlarca kira veriliyorsa, o şirketin kullanılan cihazları kendi yenilemesi gerekmiyor mu?” , “Yeniden alınacak cihazlar devlete yük değil mi?” sorularını akıllara getirdi ve “Özel şirket tarafından işletilen Şehir Hastanesine Devlet Hastanesi’nden götürülen cihazlar” tartışması yeniden gündeme geldi. 

Devlet Hastanesi A Sınıfı Hastane olmuştu! 
Bir süre önce Kayseri Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı tarafından B1 Sınıfından, A2 sınıfına yükseltildi. Böylece Kayseri Devlet Hastanesi bünyesine özellikli yeni birimlerin açılmasının yolu açıldı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda, “Devlet Hastanesi’nde uzman hekim kadrosu, yoğun bakım ve poliklinik sayıları arttırılarak vatandaşlara daha nitelikli sağlık hizmeti sunulacak” denildi.