O toplantıda böyle isyan etmiş: Buna bir kez daha nasıl cesaret edebiliyorsunuz?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, Başkan Büyükkılıç'a tartışmalı villa parselleri ihalesini örnek göstererek, Erciyes'te de toplu ihale yapılmasına tepki gösterdi.

O toplantıda böyle isyan etmiş: Buna bir kez daha nasıl cesaret edebiliyorsunuz?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Erciyes’teki 18 iş yerinin toplu olarak ihale edilmesinin yankıları sürüyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li Grup Başkanvekili Özgür Özer, bir süre önce ihale ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nde partilerin grup başkanvekillerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirildiğini belirterek, “Başkan Memduh Büyükkılıç, bazı belediye bürokratları, işletmeciler ve partilerin grup başkanvekillerinin katıldığı toplantıda ihalenin toplu yapılmasına karşı çıktık. Bu konuda ‘ballı villa’ parselleri konusunu da örnek verdim ve benzer sıkıntılar yaşanmasın diye de uyarılarda bulundum. Uyarılarımıza rağmen ve karşı çıkışımıza rağmen ihale daha sonra toplu yapıldı” diye konuştu.


VİLLA PARSELLERİNDE YAŞANAN SIKINTI VARKEN…
Başkan Büyükkılıç’a, “Villa parselleri konusunda yaşananlar ortadayken buna nasıl bir kez daha cesaret edebiliyorsunuz?” diye sorduğunu da kaydeden Özer, “3 ay önce de Belediye Meclisi’nde gündeme gelen konuyla ilgili toplu ihale yapılmaması yönünde uyarıda bulunduk. Çünkü bu mağduriyetleri beraberinde getiriyor. Koşullar eşit değil ve rekabet şansını da engelliyor” dedi.
20 AİLE İŞSİZ KALDI
Kiralama süresinin de uzun tutulduğunu ifade eden CHP’li Özer, “Biz 10 yıllık sürenin uzun olduğunu söyledik. 5 yıllık kiralamalar yapılsın. Çünkü şimdiki ekonomik durum ile 5 yıl sonraki durum bir olmuyor. İlla ki bir şeyler değişiyor” şeklinde konuştu. Erciyes’teki işletmelerin de iki dernek kurduklarını ve ihaleye girdiklerini ifade eden Özer, yaşanan gelişmenin ardından yaklaşık 20 ailenin de işsiz kaldığına dikkat çekti. 

BU AİLELERİN DURUMU NE OLACAK?
“Bu ailelerin durumu ne olacak?” diye soran Özer, “İhaleye girdiler, ancak bütçeleri yani mevcut şartlarda eşit rekabet edecek şartları olmadığı için kazanamadılar. Verilen teklifler arasındaki uçurum da bunu gösteriyor. İşletmeciler toplamda yıllık 1 milyon 800 civarında teklifte bulunurken, ihaleyi alan iki isim 5 milyon teklifinde bulunmuş. Bu rakam 10 yıla yayıldığında 50 milyon TL'lik bir miktar ortaya çıkıyor. Bu şartlarda zaten o işletmecilerin rekabet etmeleri zor. Şimdi baktığımızda orada da bir tekelleşme durumu söz konusu. Mağdur insanlar var, işlerini kaybedenler var. Toplu ihale konusu gerçekten ele alınması gereken sıkıntılı bir konu” ifadelerini kullandı.

Erciyes'te 18 dükkan ihalesi yapıldı...

Ayrıntılar için TIKLAYIN