O tarihçiden skandal çıkış: Milli Mücadelede biz 7 düvelle savaşmadık!

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü, 'Milli Mücadele'de biz 7 düvelle falan savaşmadık' açıklamasıyla dikkat çekti.

O tarihçiden skandal çıkış: Milli Mücadelede biz 7 düvelle savaşmadık!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü, “MM'de savaştığımız 7 düveli alt alta yazın her iki tarafın ölene ve kalanlarını da yazın yapılan ikili anlaşmaları da yazın bakalım kaç devlet çıkacak” dedi.

"BU MASALLARI ÇOCUKKEN DİNLEMİŞTİK"
“Milli Mücadele'de biz 7 düvelle falan savaşmadık. Bu tür masalları çocukken dinlemiştik ama anladık yalanmış. Tek savaştığımız devlet Yunanistan ve kısmen Fransa'dır” diyen ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tarih Bölümünde de görev yapan Prof Dr Hülagü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı: Milli Mücadele'de İngiltere ile savaşmadık. İtalya ile savaşmadık ki yenmiş olalım. İngiltere ile bizim tarihte de savaşımız yoktur. I DS hariç. Milli Mücadele'de biz İngiltere ve Fransa'nın kandırdıkları ile savaştık. Bunların başında da aç gözlü Yunanlılar gelmekteydi. MMücadele'de İngiltere ve Fransa'dan ziyade azınlıklar, Yunanlılar ve kandırılmış Müslümanlarla savaşmışız. Kahraman Maraş'ı kuşatıp topa tutan Fransızlardı. Ermeniler Fransız askeri elbisesi giyip kan dökmekteydi. Senegal kandırılmış Müslümanların bu çatışmadaki sayısı ise 1200 kadardı İngilizler de kendi sömürgelerinden Müslüman askerleri getirip karşımıza dikmişler... İzmit civarına bile getirmişler... Kim bilir nele anlatıp nasıl kandırmışlardır zavallıları... 1990'larda Suriye, Irak.. bile bana siz Müslümanmısınız, Laik oldunuz dinsizleştiniz diyenler oldu Benim anlamadığım, hadi bilmeyenler neyse de, bilenler niye yalan tarihte devam ediyor! Doğruları kabul etmek de yazmak da zor galiba. Ama yalanla da bir yere varılmaz ki! MM'de savaştığımız 7 düveli alt alta yazın her iki tarafın ölene ve kalanlarını da yazın yapılan ikili anlaşmaları da yazın bakalım kaç devlet çıkacak. Basma kalıp, hamaset, fanatizm ve farklı yaklaşımları peşinen aforoz geleneği bizi mahvediyor.