O sendika ile Türk Telekom anlaşamadı! Peki şimdi ne olacak?

Türkiye Haber İş Sendikası ile Türk Telekom arasındaki toplu iş sözleşmesiyle ilgili dikkat çeken gelişme. Taraflar anlaşamadı. Tutanak tutuldu...

O sendika ile Türk Telekom anlaşamadı! Peki şimdi ne olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et


 Türkiye Haber İş Sendikası ile Türk Telekom A.Ş. arasında 05 Nisan 2021 tarihinde başlayan 14. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ilk 60 günlük yasal süreç içerisinde anlaşma sağlanamadı. Yasal süre içinde tarafların toplam 8 oturumda bir araya geldiği ifade edildi.

Kayserili Başkan Veli Solak'ın liderlik yaptığı Türkiye Haber İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, Türk Telekom A.Ş. ile yapılan görüşmeler sonucunda 100 madde üzerinde anlaşma sağlandığı, 26 madde üzerinde ise anlaşma sağlanamadığı belirtildi. Anlaşma sağlanamayan maddelerden 2’si  idari, 24’ün ise parasal maddeler olduğu ortaya çıktı. 
UYUŞMAZLIK TUTANAĞI ARABULUCU TAYİNİ İÇİN O KURUMA GÖNDERİLECEK
Sendika yönetim kurulundan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Ücret zamları ile ilgili işverenin vermiş olduğu teklif, birinci yıl birinci altı ay için seyyanen 500 TL, birinci yıl ikinci altı ay için seyyanen 300 TL’dir. İşveren tarafından ücret zamları dışında yemek yardımı, altıncı gün çalışması, doğum yardımı, ölüm yardımı, evlenme yardımı, giyecek yardımı, bayram yardımı gibi parasal maddelere ve teklifimizdeki yeni parasal maddelere teklif verilmemiştir. Yasal zorunluluk gereği uyuşmazlık tutanağı, Resmi Arabulucu tayini için görevli makam olan Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne ibraz edilecektir. Türk  Telekom A.Ş. yetkilileri ile gerekli her türlü toplantı ve görüşmeler süreç içerisinde devam edecektir.