O sendika Başkanı, Büyükkılıç'ı kızdırdı: Günah almasınlar! Masa başında oturup…

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, OlayTürk TV'de katıldığı 'Ramazan Özel' programında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
O sendika Başkanı, Büyükkılıç'ı kızdırdı: Günah almasınlar! Masa başında oturup…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şehir Hastanesi'nde açılmasına karar verilen Tıp Fakültesi hakkında 'Kurulacak Üniversite'nin özel sektör ayağı kazancının yüzde 10 daha fazla arttıracağı' iddiasında bulunan Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal'a cevap veren Başkan Büyükkılıç, "Kimsenin günahını almasınlar öyle masa başında oturup, kurgularla bu şehre ön açan ve ufuk saçıcı hizmetleri engelleyen bir yaklaşım sergilemesin kimse" diye konuştu.

ÜNAL: YÜZDE 10 DAHA FAZLA FİYATLANDIRMA YAPILIR...
OlayTürk TV'de konuk olduğu programda konu ile ilgili iddialarda bulunan Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal "Gelir açısından bildiğim kadarıyla Sağlık uygulama tebliği dediğimiz fiyatlandırmada araştırma fonu dediğimiz normal hastanelerden yüzde 10 daha fazla fiyatlandırma yapılır. Yani Tıp Fakültesi olduğunda araştırma ve geliştirme adı altında yüzde 10 daha fazla gelir imkanına kavuşuyorlar. Bu durumun Sağlık Bakanlığı tarafından ödenecek kira ile alakası yok faturalandırmada yüzde 10 artış olacak" ifadelerini kullanmıştı. 


BÜYÜKKILIÇ: KURGULARLA HİZMETLERİ ENGELLEYEN BİR YAKLAŞIM SERGİLEMESİN KİMSE!
Kayseri'ye yeni bir Tıp Fakültesi kazandırmak için uzun zamandır yoğun çaba harcadıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, asılsız iddialara kulaklarını tıkayarak yaptıkları çalışmalara devam edeceklerini söyledi. "Ufuklu insanlar geniş düşünür çıkar hesabı yapmaz" diyen Büyükkılıç; "Burada Şehir Hastanesi'nde şu anda hizmet veren firmayla yapılan bu çalışmanın hiç bir alakası yok. Kimsenin günahını almasınlar. Öyle masa başında oturup, kurgularla bu şehre ön açan ve ufuk saçıcı hizmetleri engelleyen bir yaklaşım sergilemesin kimse. Orada bizim sayın Rektör'ümüzden istirhamımız ardından YÖK Başkanı ile görüşmemiz ve süreci yönetmemiz ve ardından Cumhurbaşkanlığı'nın 'Şehir Hastane'mizi taçlandıracak bir proje' diyerek kendisinin istirham edilmesiyle bu çalışmanın tamamlanmasıdır. Geçen sene Eylül ayından buraya Tıp Fakültesi açacağız lafı ağzımdan çıkmıştı. Sonuç olarak herkes masa başında bir şeyler söylüyor ama biz kulağımızı tıkayacağız işimize bakacağız kimin ne dediği önemli değil. Ben kendi yaptığım doğru ve güzel işlere bakarım" ifadelerini kullandı.