O projeye ne oldu? Kayseri'nin merkezindeki tarihi binada in cin top oynuyor!
Kayseri'de bir dönem ticarete damgasını vuran tarihi binada adeta in cin top oynuyor. 3 yıl önce tarihi, binayla ilgili bir proje ortaya atılmış, ancak devamı getirilmemişti. Peki, o projeye ne oldu? Detaylar Kayseri haber bülteninde.
Kayseri’de bir döneme damgasını vuran tarihi bina unutulmaya yüz tutmuş haliyle dikkat çekiyor. Kapısına kilit vurulan bina adeta çürümeye terk edilmiş durumda. Oysa bir dönem tarihi binayla ilgili heyecanlandıran bir proje ortaya atılmış, sonrasında ise devamı gelmemişti.
Kayseri Ticaret Odası eski binası yeni Ticaret Odası hizmet binasının yapımının ve 2017 yılında yapılan açılışının ardından atıl halde duruyor.
‘Ticaret Müzesi’ olacak denmişti, ama
Yaklaşık 3 yıl önce Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, iddialı açıklamalar yaparak Kayseri Ticaret Odası’nın eski binasının “Ticaret Müzesine” dönüştürüleceğini ifade etmişti. Palancıoğlu, “Ticaret Müzesi ile Kayseri’nin ekonomi ve ticaret geçmişine yolculuğun kapıları açılacak” açıklaması yapmıştı.
Palancıoğlu, iş çevrelerine eşya çağrısı yapmıştı
Vatan Caddesi üzerinde bulunan eski Kayseri Ticaret Odası binasında incelemelerde de bulunan Palancıoğlu, “Ticaret hayatının geçmişi canlanacak. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacak olan bu müze şehrimize çok yakışacak” ifadelerini kullandı.
İş çevrelerine de çağrıda bulunan Palancıoğlu, “Kayseri halkının ve Kayseri Ticaret Odası üyelerinin, esnafın ellerinde bulunan ticari belge ve nesnelerin bir araya getirilip sergilenmesi, işadamlarının ticari birikimlerinin paylaşıma sunulması, tekstil, kartpostal ve resim gibi eskiye dayalı sergilerin açılmasını amaçlıyoruz. Müzemize bağış yapmak isteyenden eski daktilo, fatura, çek, sözleşme, ticari kayıt ve senet, büro ve kırtasiye malzemesi, hesap makinesi, mühür ve matbaa malzemeleri gibi her türlü doküman ve eşyayı toplamaya başlayacağız. Şehrimize hayırlı olsun” açıklaması da yapmıştı.
3’üncü Kayseri’de olacaktı
Ayrıca Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da o dönem “Türkiye’de iki tane ticaret müzesi var. 3’ncüsünü de Kayseri’de ilk biz açacağız” ifadelerini kullanmıştı. ‘Kayseri’nin kültür turizmine büyük katkı sağlayacak’ denilen müzede eğitim atölyeleri, 3D müze alanı, çok amaçlı salon, özel sergi alanları ve birçok kültürel faaliyete imkân veren sosyal alanlar da yer alacağı vurgulanmıştı.
Projenin akıbeti merak konusu oldu!
Başkan Palancıoğlu o günlerde bu açıklamayı yaparken ‘Dr’ ünvanını kullanıyordu, şimdilerde ise ‘Doç Dr’ oldu. Ancak Doktorluğunda duyurduğu projeyle ilgili Doçentliğinde pek konuşmadı. Yeni dönemde yeniden aday olması bekleniyor, adaylığı sürecinde bu projeye değinecek mi merak konusu. Kayseri’de, kamuoyu projenin ne aşamada olduğunu, neden ilerlemediğini merak ediyor.