O listede bakın Kayseri'den kimler var?

6.000 araştırmacı içinde atıf sayısı en yüksek akademisyenlerin listesi açıklandı. Kayseri, İncesulu akademisyen Prof.Dr. Murat Alper'in hazırladığı listede Kayseri'den de isimler yer aldı.

O listede bakın Kayseri'den kimler var?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Türkiye'de en çok atıf alan ve H index'i en yüksek 6 bin akademisyenin tam listesi açıklandı. Listede Kayseri’den de dikkat çeken isimler de var. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Kayseri İncesu Kızılörenli olan Prof.Dr. Murat Alper'in, yayınladığı "Türkiye'de en çok atıf alan ve H index'i en yüksek 6.000 akademisyen" başlıklı çalışmada Türk üniversitelerinde görev yapan yerli ve yabancı akademisyenler içinde Google Scholar profillerine göre en çok atıf alan ve H index'ine sahip ilk 6000 kişi yer aldı. Prof.Dr. Murat Alper'in, 6-10 Şubat 2021'deki Google Scholar açık profillerine göre H indexi ve atıf sayısına göre açıkladığı ilk 6.000 araştırmacı içinde H index'i en yüksek 10 akademisyen sırasıyla; Metin Arık, Mustafa Soylak, T. Bedirhan Üstün, İsmail Çakmak, Erol Gelenbe, Mustafa Tüzen, Volkan Adsay, Yusuf Yagci, İlhami Gülçin ve Ahmet Sarı oldu.
İlk 6.000 araştırmacı içinde atıf sayısı en yüksek 10 akademisyen ise  şu şekilde: Metin Arık, Çetin Erol, T. Bedirhan Üstün, Can Alkan, Şener Büyüköztürk, Mustafa Soylak (ERÜ), A.M. Celal Şengör, Volkan Adsay, İsmail Çakmak ve Sultan Eser
İlk 6000 içinde en fazla akademisyenle yer alan ilk 10 üniversite ve listeye giren akademisyen sayısı sırasıyla Hacettepe 253, ODTÜ 207, İTÜ 203, Ankara 188, Gazi 185, İstanbul 169, Koç 145, Atatürk 138, Kayseri’den de Erciyes Üniversitesi-Kayseri Üniversitesi, Abdullah Gül ve Nuh Naci Yazgan Üniversitelerinden olmak üzere 135 akademisyen listede yer aldı.
6 bin araştırmacı içinde kamuoyunun yakından tanıdığı isimler ve sıralamaları şu şekilde:
Rektörler;
Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü İhsan Sabuncuoğlu 42, ERÜ Rektörü Mustafa Çalış 5133, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa 5369…
Akademisyenler;
Atıf sayısında Türkiye'de ilk 6 bin sıralamasında TÜBA’ya seçilen Prof. Dr. Mustafa Soylak 2’nci sırada yer  aldı.  Kayseri Tabip Odası eski Başkanı Prof Dr Hüseyin Per de 6 bin kişinin içerisinde 1217’nci sırada yer alırken, eski Rektör Fahrettin Keleştemur da 56’ncı sırada yer aldı.
Yine Prof Dr Selim Kurtoğlu 156, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof Dr Emine Meşe Alp 278, Tabip Odası eski Başkanlarından İbrahim Suat Öktem de 2012’nci sırada yer aldı. 

Akademisyenlere yönelik söz konusu araştırmayı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Kayseri, İncesu Kızılörenli olan Prof.Dr. Murat Alper yayınladı.