O Kelimeyi Duymak İstemiyoruz!'

O Kelimeyi Duymak İstemiyoruz!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, piyasalarda sıkıntının olduğunu belirterek, “Her taraf güllük gülistanlık değil, ama felaket tellallığı yapmamıza da gerek yok. Şu an finansa erişimde de sıkıntı var.  Bunu herkes biliyor, ama bu sıkıntılar var diye vaz mı geçelim? İşletmelerin kapısına kilit mi vuralım?” ifadelerini kullandı. 

 

Seçim kelimesini artık duymak istemediklerini belirten Gülsoy, “2023 yılına kadar 4 yıl var. Herkes işine odaklansın, seçim kelimesini ağzına bile almasın. Son yıllarda 8 tane seçim geçirdik. Ülkenin bütçesine zarar.  Dolayısıyla herkes işine gücüne baksın. Bu kelimeyi kullanmasın bile.” dedi.

 

 

 

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, ekonomide yaşanan sıkıntılara yönelik olarak dikkat çeken açıklamalar yaptı. Genel olarak sıkıntının olduğunu ifade eden Gülsoy, mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiği yönünde çağrı yaptı.

 

“SIKINTI VAR, GÜLLÜK GÜLİSTANLIK DEĞİL”

“Sıkıntı var ve her taraf güllük gülistanlık değil. Şuanda sıkıntıların olduğunu hepimiz biliyoruz. Felaket tellallığı yapmamıza gerek yok. Sadece onu anlatmaya alışıyoruz.” diyen Gülsoy, “Şu anda finansa erişim de zor. Finans sıkıntısı var. KOBİ’lerimizde, işletmelerimizde bu sıkıntı var, bunu biliyoruz. Bunu herkes biliyor, ama biz şimdi buna erişemiyoruz diye vaz mı geçelim? İşletmelerimizin kapısına kilit mi vuralım? Biz işimize odaklanıp, işimizi iyi yapmalıyız. Biz bankalara diyoruz ki, vefa gösterin mevcuta sahip çıkın. Sizin 20-30 senedir müşterileriniz var ve bu müşterileri bu hale getiren silersiniz. Siz lütfen mevcutlarımıza sahip çıkın, bunları yaşatın. Bunun üzerinde de mücadelemizi devam ettiriyoruz. Şu anda sıkıntı, daralma var ama biz ensemizi niye karartacağız? Mücadelen vaz mı geçeceğiz? Tabiki hayır, sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

 

“NEREDEYSE EKMEĞİ BİLE SEÇİMDEN SONRA ALALIM DİYECEK HALE GELİNDİ”

 

Artık Türkiye’de 4 yıl içinde seçim kelimesini duymak dahi istemediklerini dile getiren Gülsoy, “Seçim kelimesini duymak istemiyoruz. 2023 yılına kadar 4 yıl var. Herkes işine odaklansın. Seçim kelimesini ağzına bile almasın. Son yıllarda 8 tane seçim geçirdik. Ülkenin bütçesine zarar. Dolayısıyla herkes işine, gücüne baksın. Bu kelimeyi kullanmasın bile. Neredeyse ekmeği bile seçimden sonra alalım diyecek hale gelinmişti. Bizim güçlü olmamız lazım. Yaşadığımız coğrafya zor bir coğrafya. Zaten Allah korusun bu ülkeye bir şey olduğu zaman, senin kazandığın para, makamın, mevkiin hiç bir işe yaramaz.” dedi. Haber: Cafer ZENGİN