O ismin adı bakın neye verilecek?

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümünde, Kayseri Tabip Odası Kıbrıs Mücadelesinin sembol isimlerinden, Kıbrıs Gazisi Emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan anılacak. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

O ismin adı bakın neye verilecek?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümünde, Melikgazi Tabipler Bahçesi'nde, Kıbrıs mücadelesinin sembol isimlerinden, Kıbrıs Gazisi Emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan anılacak.

EOKA örgütü olarak bilinen Rum çetesi, Kıbrıslı Türkler'i adadan silmek için Aralık 1963'de kanlı saldırılar düzenledi. Tarihe Kanlı Noel olarak geçen 24 Aralık 1963 gecesi, Lefkoşa'nın Kumsal bölgesinde o dönem Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı'nda görevli olan Tabip Binbaşı Nihat İlhan'ın eşi Mürüvvet ve çocukları Murat, Hakan, Kutsi, eve giren Rumlar tarafından küvette kurşuna dizilerek şehit edilmişti. 

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'inci yılında Kayseri Tabip Odası Kıbrıs Mücadelesinin sembol isimlerinden Nihat İlhan'ı unutmadı. 2016 yılında 92 yaşında hayatını kaybeden Nihat İlhan'dan sonra oğlu ve kızı dahil ailesinden 9 kişi doktor olurken, Kayseri Tabip Odası Kıbrıs Gazisi Emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan için anma etkinliği düzenleyecek. 

Melikgazi Tabipler Bahçesi'nde yarın (20 Temmuz 2024 Cumartesi günü)  saat 09:30’da başlayacak. Etkinlik kapsamında, saat 10:30’da Kıbrıs Gazisi Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan’ın şeref tabelasına nakşedilmesi gerçekleştirilecek. Ardından, İlhan'ın çocukları Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Şebnem İlhan’ın katılımıyla bir söyleşi yapılacak. Program, müzik dinletisi ile sona erecek.