O isimden dikkat çeken açıklama: Üniversite okutup çocuklarınızın geleceği ile oynamayın

Milyonlarca öğrencinin büyük bir heyecanla beklediği YKS sonuçları sabah saatlerinde açıklandı. Milyonlarca öğrencinin hayallerini süsleyen üniversiteler için ise tercihlerle ilgili dikkat çeken bir açıklama ise bir dönem MHP'den Milletvekili adayı Hacı Tülü'den geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

O isimden dikkat çeken açıklama: Üniversite okutup çocuklarınızın geleceği ile oynamayın
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarının osym.gov.tr adresinden ilan edildiğini bildirdi. Milyonlarca gencin hayalini süsleyen üniversite tercihlerinin ilerleyen günlerde yapılması beklenirken, Milli Eğitim Bakanlığında Maarif Müfettişi olarak görev yapan ve önceki dönemlerde Kayseri’de Milliyetçi Hareket Partisi’nden Milletvekili adayı olan Hacı Tülü’den dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Tülü, herkesin üniversite okuyacağı için gelecek yıllarda ara eleman diye adlandırılan mobilyacı, motor ustası, kaportacı gibi kişilerin kalmayacağını söyledi. Tülü, “Üniversitelere giriş de, isteyen herkes tercih yapacak. Hay maşallah. Duyunca ne güzel bir şey. İsteyen herkes ama herkes üniversite mezunu olacak. Hele bir de ailenin ekonomik durumu iyi ise özel üniversiteler tıklım tıklım dolacak. Ne güzel herkese üniversite bitiren memleket olacağız inşallah..

5-10 yıl sonra ara eleman dediğimiz, elektrikçi, sucu, mobilyacı, motor ustası, kaportacı, boyacı, demirci, kalıpçı, çatıcı, iskeleci, fayansçı, parkeci vb…. ustaları ise mum ışığı ile arayacağımızı hiç kimse düşünmüyor.” dedi. 

“Aileler ve çocuklar da zaten bu meslekleri beğenmiyorlar.” diyen Tülü açıklamasını şöyle sürdürdü; “Onun için ne yapıp yapıp umut dünyası deyip, yemeden içmeden çocuklarını üniversitelerde okutmak için çırpınıyor ve sonuçta da kravatlı iş istiyor. Haklılar mı tabi ki haklılar. Ancak,  hem aile hem de çocuklar mezun olanların nerede iş yaptığını görmeden hayallerinin yıkıldığını iş işten geçtiğini, kafalarına taş düştükten sonra anlıyorlar maalesef.

Eyyyyy !!!! Anneler ve babalar,  üniversite okutup, hem sizin hem de çocuklarınızın hayalleri ile oynamayınız lütfen..  Çocuğunuzun durumunu iyi sorgulayın, duygusal davranmadan gerçeklerle yüzleşin ve çocuklarınızı yukarda saydığım ilgili ve kabiliyetlerine göre mesleklere yönlendirin ki, yarın üniversite mezunu  işsiz arkadaşlarını gördüğünüzde ne doğru yapmışız diye kendiniz ve çocuğunuzla gurur duyun.. Yaşam zor, ekmek aslanın ağzında değil mi?”