O isim Kayserili Bakan Yardımcısı ile görüştü! Kayseri'nin yeraltı mirası için çalışmalar sürüyor

Bazalt taşı için Kayseri'den 'coğrafi işaret başvurusu' yapan Bazalt Üreticileri Dernek Başkanı Şamil Emre Beşparmak, çalışmalar devam ederken, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ile bir araya geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

O isim Kayserili Bakan Yardımcısı ile görüştü! Kayseri'nin yeraltı mirası için çalışmalar sürüyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Volkanik etkinlik sonucu yerin derinliklerinden yeryüzüne çıkan lavların soğuması ve katılaşmasıyla oluşan, koyu renkli ve yoğun bir magmatik kayaç olan bazalt taşı için 2023 yılında Kayseri’de 17 üretici firmanın bir araya gelerek kurduğu Bazalt Üreticileri Sanayici Ve İş İnsanları Derneği (BAZSİAD) harekete geçmişti. 

Yüksek dayanıklılığı, sertliği ve ısıya karşı direnci ile inşaat sektöründen sanayiye kadar birçok alanda kullanılan bazalt taşı, Kayseri’deki fabrikalarda hayat bulup, plaka haline getirilerek Türkiye’nin birçok şehrine ihraç edilirken, Bazalt Üreticileri Dernek Başkanı Şamil Emre Beşparmak, 'coğrafi işaret başvurusu' yaptıklarını açıklamıştı. 

Bazalt taşının markalaşması kapsamında çalışmalar sürerken Başkan Beşyaprak, Develili Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ile bir araya geldi. İkili Kayseri bazalt taşının markalaşması konusunda istişarelerde bulunurken, Beşyaprak, Gürcan’a sektörle ilgili bilgiler verdi.