O isim İncesu'ya veda etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 2 Temmuz gece yarısı Resmi Gazete'de atama kararları yayımlanmıştı. Kararla birlikte Kayseri'nin İncesu ilçesinin kaymakamı da değişti. Kaymakam ilçeye veda etti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

O isim İncesu'ya veda etti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile atama kararları geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararla birlikte Kayseri’deki birçok ismin de yeri değişti. O isimlerden birisi olan ve vekaleten ilçede görev yapan Mustafa Çolak, Pınarbaşı kaymakamlığına atandı. 8 Martta İncesu’da göreve başlayan Çolak, Pınarbaşı’ya gitmeden önce ilçede veda ziyaretlerini sürdürüyor. Bu çerçevede Kaymakam Çolak, Belediye Başkanı Mustafa İlmek’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından Başkan İlmek, yaptığı çalışmalar için Çolak’a teşekkür etti. 

Kaymakam İncesu'ya veda etti

İşte İlçenin yeni kaymakamı 

Diğer yandan yayımlanan atama kararı ile ilçenin yeni kaymakamı Iğdır Vali Yardımcısı Ömer Said Karakaş oldu. Iğdır’da veda ziyaretlerini sürdüren Karakaş’ın ilçeye ne zaman geleceği henüz netlik kazanmadı. 

Ömer Said Karakaş kimdir?

Aslen Sivaslı olan Karakaş, ilk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamladı. 2010 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü kazanan Karakaş, 2014 yılında mezun oldu. Bankacılık ve Finans sektöründe 3 yıl çalışan Karakaş, 2016 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazandı. 25 Temmuz 2017 tarihinde 105. Dönem Mülki İdare Amiri – Adıyaman Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. 

Adıyaman’da iki ay il merkez stajını tamamladıktan sonra Ankara Elmadağ ilçesi ve Sivas Şarkışla ilçelerinde Refiklik stajını tamamlayan Karakaş, Sivas Hafik ilçesinde sekiz ay süreyle Kaymakam Vekilliği görevini ifa etti. 

Mülkiye Baş Müfettişi refakatinde beş hafta Mülkiye Teftiş Stajını tamamlamıştır. İngiltere Leicester Üniversitesi’nde sekiz ay süreyle yabancı dil eğitimi almış ve İngiltere Yerel Yönetimler hakkında tetkiklerde bulunmuştur. İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Kaymakam İncesu'ya veda etti