O işçiler kadroya alınacak mı? Bakan cevap verdi…

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, geçici işçilerle ilgili MHP Milletvekili Ersoy'un, kadro sorusuna yanıt verdi.

O işçiler kadroya alınacak mı? Bakan cevap verdi…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, “Geçici Orman İşçisi olarak çalışan emekçi kardeşlerimizin 12 ay boyunca istihdam edilmelerini hem ormanlarımızın güvenliği hem de kardeşlerimizin geçim kaygısı yaşamaması açısından önemsiyoruz. Konu ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Takipçisiyiz” dedi. Ersoy, bu konuda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye de sorular yönelterek, “İşçilerin kadroya alınması planlanmakta mıdır?” diye sordu. Bakan’dan bu soruya cevap geldi.
“Orman yangınları ile mücadelede canla başla çalışan geçici orman işçilerinin kadroya geçmelerinde fayda olacağı görülmektedir” diyen Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den şu sorularına yanıt istedi: Türkiye genelinde orman işçisi olarak çalışmakta olan orman personelinin yüzde kaçı kadrolu çalışandır. Kayseri ilinde orman işçisi olarak çalışmakta olan kadrosuz personel sayısı nedir? Orman yangınlarıyla mücadelenin yanı sıra, tel çekimi, damgalama, ağaçlandırma, sevkiyat, banket yapımı gibi işleri de icra eden yaklaşık 8600 işçinin kadroya alınması planlanmakta mıdır?
BAKAN’DAN ERSOY’A YANIT: KAYSERİ’DE 23 GEÇİCİ İŞÇİ VAR
Bakan Pakdemirli, MHP Milletvekili Ersoy’a yanıt verdi. Ancak işçilerin kadroya geçmeleri konusundaki soruya, “Kanuni düzenleme lazım” diyerek, Meclis’i işaret etti. Bakan Pakdemirli, şu cevabı verdi: Bakanlığımız, Orman Genel Müdürlüğünde görev yapan işçilerden yüzde  48,2'si daimi işçi kadrosunda görev yapmaktadır. Kayseri’de 23 geçici işçi personel görev yapmaktadır. Orman Genel Müdürlüğünde görevli geçici işçilerin, geçici işçi statüsünden sürekli işçi statüsüne geçirilmeleri kanuni bir düzenleme ile mümkündür.