O imzalar meyvesini vermeye başladı: Kayseri Kanada'ya rakip olacak!

Bölgesel kalkınmaya hız verecek tarımsal projeleri hayata geçirmek amacıyla Kayseri Valiliği ve Migros arasında atılan imzalar meyvesini vermeye başladı. Bu bağlamda hayata geçirilen Yeşil Mercimek Projesi ile Kayseri Türkiye'nin en çok mercimek ithal ettiği Kanada'ya rakip olacak. Ayrıntılar Kayseri Olay Haber bülteninde…

O imzalar meyvesini vermeye başladı: Kayseri Kanada'ya rakip olacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valiliği, Kayseri Şeker ve Türkiye’nin önde gelen market zincirlerinden Migros arasında bölgesel kalkınmaya hız verecek tarımsal projeleri hayata geçirmek amacıyla 23 Mayıs 2024 tarihinde imzalanan işbirliği anlaşması meyvelerini vermeye başladı.

O imzalar meyvesini vermeye başladı: Kayseri Kanada'ya rakip olacak!

Bu bağlamda; Kayseri Valiliği ve Migros güç birliğinde, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kayseri Şeker, GürAta ve Zzef desteğiyle hayata geçirilen Kayseri’de yerli yeşil mercimek üretimi konusunda bilgiler veren Migros Grubu Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur, ilk etapta, üreticilere 38 bin kilogram sertifikalı yerli yeşil mercimek tohumu dağıtıldığını belirtti. 
Projenin tanıtımı nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Baydur, üretilen mercimeğin ithal mercimekten daha ucuz mu olacağı yönündeki sorusunu da yanıtlayarak, ‘Çiftçi kazanç elde etmeli ki üretim sürdürülebilir olsun. Maliyetle ilgili çalışmaları Kayseri Şeker ile birlikte yapıyoruz. Çiftçi kazandıktan sonra bu ürünü çok uygun fiyata tüketiciye ulaştırmayı düşünüyoruz’ dedi. 
Kayseri Kanada’ya rakip olacak!
Bu proje ile Kayseri, Türkiye’nin yeşil mercimek ithalatının yüzde 58’ini, kırmızı mercimek ithalatının yüzde 75’ini karşılayan Kanada’ya da rakip olacak.