O İlçede Sağanak Sonrası Sel !

Gavur Harmanı'ndan taşan sel suları Yüce Pur'dan döküldü. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
O İlçede Sağanak Sonrası Sel !

Dün saat 16.00 sularında Kayseri genelinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağışlar nedeniyle birçok ilçede dereler taştı, köyler su altında kaldı. Kayseri’nin Akkışla ilçesinde bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Taş düşmesi tehlikesi bulunan Yüce Pur'da önlemler alınarak Pur’un önüne emniyet şeridi çekildi. Gavur Harmanı’ndan şiddetli yağışın etkisi ile akan sel suları ilçe merkezini sular altında bıraktı. İlçede bazı ev ve ahırları su bastı. Yaklaşık 1 saat süren sağanak yağıştan tarım arazileri de zarar gördü. 

Cep telefonu ile kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler de aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen su baskınları sonucu Acısu deresinin dolduğu Yüce Pur’dan şelale şeklinde suların aktığı görüntülendi.

Yaşanan sel felaketi sonrası açıklama yapan Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan, ilçede yaşanan sel felaketi dolayısıyla hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerinde bulunarak sözlerine şöyle devam etti: “Burada saha çalışmaları için KASKİ, AFAD ve belediyenin tüm personeli sahada görev yapmaktayız. Yağış büyük oranda Akkışla Merkez, Gömürgen ve Gümüşsu Mahallerinde etkisini göstermiştir. Bizi yalnız bırakmadıkları için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç olmak üzere tüm belediye çalışanlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” 

İlçede herhangi bir can ve mal kaybı olmazken yağış esnasında Akkışla Belediyesi ve Akkışla İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce sel tehlikesine karşı belediye hoparlöründen anonslar yapılarak halka güvenlik önlemlerini alması yönünde uyarılarda bulunuldu. Tüm Belediye ve KASKİ çalışanları su baskınından etkilenen alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.