Büyükşehir Belediyesi'ndeki o ihale yine ertelendi!

Büyükşehir Belediyesi'ndeki o ihale yine ertelendi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Daha önce 2 kez katılım olmadığı için ertelenen ve Meclis’te de tartışılan Büyükşehir Belediyesi açık hava reklam işletmeciliği ihalesi dün yapıldı, ancak ihale yine ertelendi. Pazarlığa kalan ihale 15 gün sonra bir kez daha yapılacak. Dün belediyede yapılan ihaleye 4 firma katıldı. Firmalardan 2’sine yeterliliğe sahip olmadıkları gerekçesiyle Salı gününe kadar eksiklerini tamamlama yönünde süre verildi.

 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içinde bulunan toplam Bin 456 adet açık hava reklam işletmeciliği ihalesi dün belediye binasında yapıldı. Mayıs ayında  ihaleye katılım olmadığı için 2 kez ertelenen ihale dün saat 14:00’da belediye binasında yapıldı.  İhale komisyonu Başkanlığını  Genel Sekreter Hüseyin Beyhan yaptı. İhaleye Matador, Nokta, 3. Mecra ve Core Medya olmak üzere 4 firma katıldı.

2 FİRMA TEKLİF VERDİ

Matador ve Nokta firmaları numunelerini getirmedikleri gerekçesiyle yeterlilik alamadı, ancak komisyon 2 firmaya eksiklerini tamamlama konusunda Salı gününe kadar süre verdi. 3. Mecra ihalede  2 milyon 100 Bin TL teklifini sunarken, Core Medya ise 2 milyon 085 Bin TL teklif sundu. İhale komisyonu yeterli rekabetin sağlanması gerekçesiyle ihaleyi pazarlığa bıraktı. Buna göre ihale 15 gün sonra bu kez açık teklif usulü ile tekrar yapılacak.

BEYHAN: KAMUOYUNU AYDINLATALIM

İhale ile ilgili olarak bilgi veren İhale Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, “Kamuoyunu aydınlatalım” ifadelerini kullandı. Beyhan, “Basında bu ihalenin neden kapalı teklif usulü ile yapıldığına dair haberler yer alıyor. Kamuoyunu aydınlatalım. Devlet İhale Kanunu’na tabii olarak Belediyemiz ihaleleri yapmakta. Muhammen bedeli 1 milyon 799 bin TL’nin üzerindeki her ihale kapalı teklif usulü yapılmak zorunda. Kapalı teklif usulü yaparsınız daha sonra fiyatı beğenmezsiniz ya da başka sebeplerden dolayı açığa dönersiniz. Ama ilk etapta kapalı teklif yapılması zorunluluğu kanundan kaynaklanıyor. Çünkü muhammen bedel bizim burada 2 milyon 78 bin lira. Muhammen bedeli 1 milyon 799 bin lirayı geçen her ihale kapalı yapılmak zorunda” dedi.

Diğer yandan ihale ile ilgili olarak dikkat çeken detaylarda ortaya çıktı.

Mayıs ayındaki ilk ihalede 1621 olarak açıklanan reklam aracı işletmesi bu kez 1450 olarak duyuruldu.

İLK İHALEYE GÖRE MUHAMMEN BEDEL MİKTARI DÜŞTÜ

Önceki ihale duyurusunda ihalede işletme hakkının 10 yıllığına kiraya verilmesinin muhammen bedeli KDV hariç 30 Bin 853 Bin 778 TL olup geçici teminat ise 925 Bin 614 TL olarak açıklanmıştı. Belediyenin ihale ile ilgili son yayınladığı şartnamede ise muhammen bedel miktarı bu kez   KDV hariç 20 bin 780 Bin 410 TL olup,  geçici teminat ise 623 Bin 413 TL olarak açıklandı.

ÖDEME ŞEKLİNDE  KOLAYLIK SAĞLANDI!

Ödeme şekli konusunda da ilk duyuruda  ilk 3 yıllık ücret istenirken, 2’inci şartnamede ise bu kez 6’şar aylık dönemlerde ödeme kolaylığı sağlandı. Buna ek olarak da kira başlangıcı 180 gün sonrası olarak belirlendi.

4 VE 15’İNCİ MADDELER YENİ EKLEDİ

Diğer yandan şartnamedeki 4’üncü madde yani firmaların ihale öncesi ürünlerini teşhir etmeleri  ve 15’inci madde yani 2016 yıllarına ait yıllık ortalama cirosunun en az 30 Milyon TL olduğunu gösteren belgelerinde yer aldığı ‘Kapalı zarf içerisinde bulunması gereken zorunlu evraklar’ bölümlerinin de 2’inci şartnamede yer aldığı ifade edildi. 

Haber: Cafer ZENGİN