O iddialar sosyal medyada infial yaratmıştı! MEB'den açıklama geldi

Sosyal medyada infial yaratan Kayserili vatandaşların da kısa sürede tepkisi çeken olaya 'Onlar Ermiş Muradına' adlı masal kitabına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

O iddialar sosyal medyada infial yaratmıştı! MEB'den açıklama geldi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kısa sürede sosyal medyada gündem olan ve Kayseri’de çok sayıda da kullanıcının tepkisini çeken içinde skandal sözler yer alan olaya ‘Onlar Ermiş Muradına’ adlı masal kitabı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığın (MEB), açıklama yaptı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bugün sosyal medya ve internet sitelerinde yer alan ‘Onlar Ermiş Muradına’ adlı masal kitabı üzerinden Bakanlığımıza yönelik ortaya atılan iddialara ilişkin bir bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımız sadece Bakanlığımız bünyesindeki ders kitaplarının onay sürecini yürütmektedir. Söz konusu içerik, ders kitabı veya yardımcı kaynak değildir; "hikâye kitabı" kategorisindedir. Hikâye, roman, deneme gibi kültür yayınlarına ilişkin eserlerin onay süreçleri Bakanlığımız denetimi alanında değildir.” denildi.