O göl bozkırın nazar boncuğu! Yaz kış sıcaklığı aynı

Sadece doğal güzelliklerle değil aynı zamanda dalış turizmiyle de ün kazanmaya başlayan Gürün'ün doğal akvaryumuna Kayserili vatandaşlarda yoğun ilgi gösteriyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
O göl bozkırın nazar boncuğu! Yaz kış sıcaklığı aynı

Kayserili vatandaşlarında tatil günlerinden gezi rotaları içerisinde sıklıkla yer alan Sivas'ın Gürün ilçesine yaklaşık 10 kilometre Kayseri’ye 205 kilometre uzaklıktaki Gökpınar Gölü, doğal güzelliği ve berrak suyuyla dikkat çekiyor. Halk arasında "Bozkırın nazar boncuğu" olarak da anılan bu göl, yaz ve kış aylarında ziyaretçilerini ağırlıyor. 

Gürün'ün mavi hazinesine Kayserililer akın ediyor

Gökpınar Gölü, adeta doğal bir akvaryumu anımsatıyor ve Cumhurbaşkanlığı kararıyla "hassas korunacak alan" olarak tescillenmiş durumda.
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri tarafından geçtiğimiz aylarda tüplü dalış ile gölde su altı temizliği yapıldı. 
Gökpınar Gölü, sadece doğal güzelliklerle değil aynı zamanda dalış turizmiyle de ün kazanmış durumda. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, bu doğal akvaryumda tüm dalış severleri soğuk su dalışı ve yüksek irtifa dalışı deneyimini yaşama davet etti.

Gürün'ün mavi hazinesine Kayserililer akın ediyor

Gökpınar Gölü, yaklaşık 3 bin metrekarelik genişliğe sahip ve en derinlere 20 metreye ulaşan bir derinliğe sahip. Gölün suyundan kaynayarak geliyor ve bu nedenle göl, son derece berrak bir suya sahip. Bu berraklık, gölün içindeki bitki örtüsü ve canlıların yüzeyden kolayca gözlemlenmesine imkân tanıyor. Ayrıca göl suyundaki mineraller, doğal bir mavilik oluşur ve bu da Gökpınar Gölü'nün "Gökpınar" adını almasına yol açar.

Gürün'ün mavi hazinesine Kayserililer akın ediyor

Gürün Gökpınar Gölü, Kayseri şehir merkezine 205 kilometre uzaklıkta ve ortalama 2 saat 20 dk ulaşım süresi bulunmaktadır. Bu muhteşem doğal güzellik hem yurt içinden hem de yurt dışından ziyaretçi akınına uğruyor. Göl, 10 metre derinliğe sahip olup yaz ve kış aylarında su sıcaklığı 9 derece civarında seyrediyor. Özellikle sıcak yaz işlerini serinlemek isteyen yayınlar için dalışlar büyük bir çekim merkezi haline gelmiş durumda. Yaklaşık bir saat süren dalışlar, eğitmen dalgıçlar eşliğinde yapılan işlemler ve su altında çekilen fotoğraflarla anılar ölümsüzleştiriliyor. Hafta sonları için düzenlenen dalışlar ise ücretli öğrenme seçenekleri sunuluyor.
Gökpınar Gölü, doğal güzelliği ve su altı dünyası ile yönetimine muhteşem deneyimler sunmaya devam ediyor.

Gürün'ün mavi hazinesine Kayserililer akın ediyor