'O fay uzun süredir hareketli'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Son olarak peş peşe sallanan Muğla ile ilgili dikkat çeken açıklamalar Jeoloj ve Deprem Bilimci Naci Görür ve Kayseri Jeoloji Mühendisleri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen'den geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

'O fay uzun süredir hareketli'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Deprem ülkesi olan Türkiye’de 6 Şubatın yaraları henüz sarılamadı. Korkunç felaketin etkileri sürerken, Türkiye’nin dört bir yanından küçük de olsa deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Vatandaşları depreme ilişkin korkuları devam ederken uzmanlar da yaptıkları açıklamalarla dikkat çekiyor.

'O fay uzun süredir hareketli'

Geçtiğimiz günlerde 4.1 büyüklüğünde bir deprem yaşanan Muğla bugün yine sallandı. Saat 12.11’de Muğla’nın Marmaris ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Derinliği 6.8 olarak açıklanan deprem yüzeye yakın olması sebebiyle vatandaşları korkuttu.

'O fay uzun süredir hareketli'

Endişeler sürerken Kayseri Jeoloji Mühendisleri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen’den dikkat çeken açıklama geldi. Evsen, “Marmaris Muğla'da 4,4 Mw büyüklüğünde 11,38 km uzunluğundaki Selimiye Fayının 3 km kuzeyinde deprem olmuştur. Son günlerde Helen yayı üzerindeki 4 mertebesindeki depremler devam ediyor.” dedi.

'O fay uzun süredir hareketli'

Bir açıklama da Jeolog ve Deprem Bilimci Naci Görür’den geldi. Görür, fayın uzun süredir hareketli olduğunu ifade etti. Görür açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Marmaris-Orhaniye/Muğla’da 4,4 Mw deprem oldu. Deprem Marmaris ve Orhaniye’nin güneyindeki fay zonu içerisinde. Guney Ege Helen- Kıbrıs yayı ve Plini-Strabo transform fayı nedeniyle uzun süredir hareketli.”