O ekibe bundan böyle Eczacılar da mı girecek? Kayserili isim de o ziyarette yer aldı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de Evde Sağlık Hizmeti ekipler tarafından sunulmaya devam ediyor. Evde Sağlık Hizmetleri ile ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

O ekibe bundan böyle Eczacılar da mı girecek? Kayserili isim de o ziyarette yer aldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Evde Sağlık Hizmetleri, yaşlılık ya da her hangi bir sağlık sorunu nedeniyle sağlık kuruluşlarına ulaşmada zorluk çeken hastalara evde verilen sağlık hizmeti olarak adlandırılıyor. Evde sağlık hizmetleri, hastanın muayenesi, tanı ve tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini içeriyor. 

Evde Sağlık Hizmetlerinden kimler faydalanabilir?

Evde Sağlık Hizmetlerinden genel olarak, çeşitli sebeplerle hastane veya bir başka sağlık kuruluşuna ulaşmada güçlük çeken veya evden çıkmaması gereken bireyler faydalanıyor. Evde ailesi ile birlikte ya da yalnız yaşayan, engelli, yaşlı, bağımlı, bakıma muhtaç bireyler, Ventilatör veya oksijen konsantratörüne (solunum ya da oksijen cihazına) bağlı kronik bronşit gibi solunum sistemi hastaları, Hareket kısıtlılığı olan ileri derecedeki kas hastaları, İleri derecede ve evden çıkmalarını engelleyecek kadar ileri nörolojik hastalıkları (felç, parkinson, alzheimer vs) olan bireyler, Hastanede gördüğü tedavi veya ameliyatı sonrasında taburcu edilen, hareket kısıtlılığı olan ve tedavisinin devamının evde sağlanması gereken hastalar, Kaza geçirmiş olup hareket kısıtlılığı olan kısa veya uzun süreli sağlık hizmetlerine gereksinim duyan hastalar, Bağışıklık bozukluğu vb nedenlerle hareketli olduğu halde evden çıkmaması gereken hastalar bu hizmetten başvurulması halinde faydalanabiliyor. 
Evde sağlık hizmetlerine, günün 24 saatinde, yalnızca 444 38 33 numaralı telefonu arayarak başvuru yapılabiliyor.

Ekipte kimler var?

Diğer yandan Evde Sağlık Hizmetleri konusunda yeni bir gelişme gündemde. Genel olarak bir tabip, bir hemşire, bir sağlık memuru ve bir şoförden oluşan Evde Sağlık Hizmetleri ekibine Eczacı’nın da dahil edilmesi için harekete geçildi. 

Kayseri’de yakından tanınan isim de o ziyarette yer aldı

Türk Eczacılar Birliği (TEB) yönetimi, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Uzman Dr. Pınar Koçatakan’ı ziyaret etti. Ziyaret edenler içerisinde Kayseri Eczacı Odası eski Başkanı ve aynı zamanda şu an TEB’te Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı olarak da görev yapan Oğuzhan Ulutaş da yer aldı.

O ekibe bundan böyle Eczacılar da mı girecek? Kayserili isim de o ziyarette yer aldı

TEB’in çalışması anlatıldı

Ziyaretle ilgili olarak, ‘Eczacı İşgücü ve İstihdamının Geliştirilmesi Çalışma Grubunun çalışmaları kapsamında, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Alper Pehlivanlı, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Oğuzhan Ulutaş ve Proje ve Araştırma Birimi Uzmanı Ecz. Betül Topçu İnce 5 Eylül 2024 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Uzm. Dr. Pınar Koçatakan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerinde eczacı görevlendirilmesi ile ilgili olarak Birliğimizin hazırlamış olduğu çalışma hakkında kurum yetkilileri ile görüşme gerçekleştirildi.