'O dönem Gülen'le görüşmek için can atıyorlardı'

'O dönem Gülen'le görüşmek için can atıyorlardı'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş ve Halit Gazezoğlu, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün 'il imamı' Sıtkı Baş'ın da aralarında yer aldığı 67 sanığın yargılandığı davaya bugün de devam edildi.

 Öğleden önce başlayan 30'u tutuklu 67 sanıklı davada duruşmanın ikinci günü, Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanının, Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak'a, Mehmet Gürdoğan'a gönderilen 6 milyon TL ile ilgili sorusuna yanıtıyla başladı. Duruşmanın öğleden sonraki kısmında ise Erol Boydak ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) eski Meclis Başkanı Mehmet Filiz’in savunması ile devam edildi.

 

' O dönemde Gülenle görüşmek için can atıyorlardı'

Tutuklulardan Kayseri Ticaret Odası (KTO) eski Meclis Başkanı Mehmet Filiz de savunmasında, hakkındaki iddiaların tamamının asılsız olduğunu belirterek, beraatini istedi. Filiz, "Eğitim gören gençlere yardım konusunda büyük bir heyecanım vardı. Eğitimi desteklemek için burs verdim. 17-25 Aralık'tan önce de öğrencilere burs verilmesi konusunda bir okulda düzenlenen toplantıya katıldım. Ben sadece belli bir yapıya değil, elimden geldiğince eğitim gören gençlere yardım amaçlı çeşitli yerlere burslar verdim. Terör örgütü üyeliğim kesinlikle sözkonusu değildir" dedi.

 

 Amerika'ya gidip Fethullah Gülen'le görüşüp görüşmediği de sorulan Mehmet Filiz, şu yanıtı verdi:

 "Ben, 2007 yılında GESİAD Başkanıydım ve o tarihte 8 arkadaşımla birlikte Amerika'nın Teksas eyaletine bir iş gezimiz oldu. Bu ziyaret sırasında orada bizimle buluşan bir kişi, Pensilvanya'ya geçip Gülen'le görüşmeyi teklif etti, biz de bunun üzerine gidip Gülen'le 15 dakika görüştük. Aramızda günlük konuşmaların dışında bir konuşma geçmedi. O dönem, başbakanlar, bakanlar, milletvekilleri Gülen'le görüşmek için can atıyorlardı. Biz de ABD ziyaretimizde böyle bir görüşme yaptık. Bu arada, Kayseri imamı olduğu söylenen Sıtkı Baş'ı da tanımıyorum."

 'MAHKEME HEYETİNİN İŞİ ÇOK ZOR VÜCUDUMUZUN BİR UZVU GİBİ, KESİP ATAMIYORUZ, TEDAVİ DE EDEMİYORUZ. '

Mehmet Filiz'in avukatı Emre Ayan da yaptığı savunmada, 'Suçu toplum hazırlar, bireyler işler' diye önemli bir söz olduğunu belirterek, "Gülen, insanların dini duygularını kullanarak onları yönlendirmiş, siyasi iktidarlar desteklemiş, sonuçta da bireyler suç işlemişlerdir. Ancak, bu suçun esas failleri ellerini kollarını sallayarak yurtdışına çıkmış, kaçmış, mütedeyyin insanlar, yardımsever kişiler, suçlu olarak yargılanmaktadır. 15 Temmuz'da devletin okullarında okuyanlar, devletin parasıyla alınan silahlarla aksiyon filmlerini aratmayacak bir şekilde insanların üzerine mermi yağdırmıştır. O suçun esas failleri bulunup yargılanmalıdır. Soruşturmalarda pek çok siyasinin adı geçiyor ama bilgisine başvurulmak adına dahi çağrılmıyor. İddianamenin, esas failler ortada olmadığı için, suçun birilerinin üzerine atfedilmesi olarak hazırlandığını düşünüyoruz. İşi sulandırmadan, hukuk çerçevesinde yargılamanın yapılmasını talep ediyoruz. İddianamede müvekkilim adına suç unsuru hiçbir şey yok. Toplumun tüm kesimlerine sızmış bir yapıdan söz ediyoruz. Vücudumuzun bir uzvu gibi, kesip atamıyoruz, tedavi de edemiyoruz. Mahkeme heyetinin işi çok zor. Bu ülkenin bir Allah'ı bir de adaleti kaldı. Tüm adı geçenler gelip ifade vermelidir. Olayın bütün yönleriyle ele alınıp doğru bir yargılama yapılması ve adaletli bir karar verilmesi için tüm tarafların dinlenmesi gerekir" ifadelerini kullandı.