O Dernekte kıran kırana seçim! Eski Başkanlar da rakip oldu ama!

Birleşik Kafkasya Derneği genel kurul yaptı. İki adayın yarıştığı genel kurulda seçim nefesleri kesti. Dernek ilk defa bu tarzda kıran kırana bir seçime sahne oldu. Seçimde 464 delege oy kullandı.

O Dernekte kıran kırana seçim! Eski Başkanlar da rakip oldu ama!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan seçimde mevcut Başkan Cemil Görücü 17 oy farkla güven tazeleyerek, yeniden Birleşik Kafkasya Derneği'nin başkanı seçildi.

KAPLAN'IN LİSTESİNDE DAHA ÖNCE BAŞKANLIK YAPAN 4 İSİM DE YER ALDI

Genel kurulda Cemil Görücü 240 oy alırken, rakibi Seyfullah Kaplan ise 223 oy aldı. Kaplan’ın listesinde derneğin daha önce başkanlığını yapmış 4 ismin yer alması da dikkat çekti. 

ÇEKİŞMELİ SEÇİM

Yapılan 10’uncu genel kurula katılımın da yüksek olduğu ifade edildi. Toplamda 1038 üyesi bulunan Birleşik Kafkasya Derneği’nin çekişmeli geçen seçimi sonrasında konuşan Başkan Cemil Görücü, “Güzel, çekişmeli bir seçim oldu. Bu seçimde gösterdi ki bizim insanımız kendinden olan herkese aynı gözle bakıyor. Yarışa katılan Seyfullah abimize de teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin” dedi.

GÖRÜCÜ'YE ÇERKEZ PEYNİRİ DOPİNGİ

Diğer yandan Görücü’nün özellikle yoğun mesai harcadığı ve coğrafi işaret alınarak hayata geçirilen Çerkez Peyniri projesi başta olmak üzere planladığı diğer proje ve çalışmalarla üyelerden destek gördüğü ve eski Başkanların da karşısına aday çıktığı zorlu seçimi önde tamamladığı da yansıyan bilgiler arasında.