O Büyükkılıç ile bu Büyükkılıç arasında büyük fark var

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan'dan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç açıklaması. Arıkan, 'Milli görüş gömleğini çıkartması maalesef belediyecilik anlamında Kayseri'ye ciddi anlamda zararlar verdi.' dedi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
O Büyükkılıç ile bu Büyükkılıç arasında büyük fark var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Ankara'da Saadet Partisi Genel Merkezinde Gazeticiler Osman Çiftci ve Cem Atakan'ın sorularını yanıtladı. Gazeteci Osman Çiftci, Vekil Arıkan'a Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen mevcut Başkan Memduh Büyükkılıç'ın adaylığını ve Memduh Büyükkılıç'ın 'Ustalık Dönemi' söylemini nasıl değerlendirdiğini sordu.

Osman Çiftci, "Memduh Büyükkılıç adaylığı açıklanmadan önce 'ustalık dönemi' gibi bir ifade kullandı hem Memduh beyin adaylığını, hem bu söylemi nasıl değerlendiriyorsunuz?" dedi.

Arıkan ise Memduh Büyükkılıç'ın 94 ruhunu temsil edemediğini, milli görüş gömleğini çıkardığını ve AK Partili belediyelerin yönettiği yerlerin hepsinde; rant belediyeciliği, hizmetten öte algıya yönelik bir belediyecilik ortaya konulduğunu dile getirdi.

Arıkan, "Memduh bey de ortaya bir iddia koymak durumunda ama net olan bir şey AK Parti iktidarının yönettiği şehirlerde isimlerden ziyade zihniyet problemi söz konusu. Kayseri’de ve diğer AK Partili belediyelerin yönettiği yerlerin hepsinde rant belediyeciliği, hizmetten öte algıya yönelik bir belediyecilik ortaya konuldu. Biz bunlara itiraz ediyoruz. Yoksa 1994 ruhunu Sayın Memduh Büyükkılıç temsil edebilmiş olsaydı 94 ruhunu 2024’e taşıyabilmiş olsaydı biz bu mücadeleyi vermezdik. Kendisiyle beraber çalışma noktasında gayret gösterirdik ama son 5 yıl içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaptığı hizmetlere baktığımızda 1995-1999 Refah Partisi’ndeki Memduh Büyükkılıç ile 2019-2024 AK Parti Belediyesindeki Memduh Büyükkılıç arasında çok ciddi farklar var. Milli görüş gömleğini çıkartması maalesef belediyecilik anlamında Kayseri’ye ciddi anlamda zararlar verdi. İnşallah 1 Nisan’dan sonra 94 ruhunu tam olarak benimseyen milli görüş gömleğini çıkartmamış isimler Kayseri belediyelerini yönetir diye ümit ediyorum." dedi.