O bölgede oturanlar dikkat! Kayseri'deki firma altın buldu! 2,6 milyon ton altın cevheri Kayseri'ye eklenecek

Kayseri'de faaliyet gösteren altın şirketinden dikkat çeken atak. Şirket yeni yatırımı için vatandaşları bilgilendirecek. Bunun için çağrı yapıldı. Hedef Kayseri'ye eklenecek ek ünite ile 11 ton altın üretimi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

O bölgede oturanlar dikkat! Kayseri'deki firma altın buldu! 2,6 milyon ton altın cevheri Kayseri'ye eklenecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Koza Altın İşletmeleri A.Ş., Kayseri ve Nevşehir'i yakından ilgilendiren bir proje için harekete geçti. 13 Ağustos 2024 tarihinde resmi olarak başlatılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamında, Kaşköy açık ocak sahasından yaklaşık 2,6 milyon ton altın cevheri çıkarılmasının amaçlandığı ifade edildi. 

O bölgede oturanlar dikkat! Kayseri'deki firma altın buldu! 2,6 milyon ton altın cevheri Kayseri'ye eklenecek, hedef 11 ton

Hedef 11 ton altın

Türkiye altın üretim kapasitesinin artırılmasına katkı sağlayacağı ifade edilen proje kapsamında Himmetdede işletmesine yeni bir ünite eklenecek. Böylece çıkarılan cevheri zenginleştirme ve bu çalışmayla da yaklaşık 11 ton altın üretilmesi hedefleniyor. Şirket yetkilileri, projeyle ilgili halkın süreç içerisinde şeffaf bir şekilde bilgilendirleceğini taahüt ediyor. 

Koza Altın'dan davet var

Bu kapsamda şirketten ÇED sürecine halkın katılımı toplantısına davet yapıldı. Buna göre Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından Kayseri, Kocasinan İlçesi, Kaşköy, Himmetdede ve Düver Mahalleleri mevki ve Nevşehir'e bağlı Avanos İlçesi, Mahmat Köyü mevkiinde bulunan maden ocaklarının kapasite artışı ile 82972 ruhsat nolu sahada planlanan 'Tank Liçi ve Maden Atığı Depolama Tesisi' projesinin hayata geçirilmesinin planlandığı öğrenildi. 

O bölgede oturanlar dikkat! Kayseri'deki firma altın buldu! 2,6 milyon ton altın cevheri Kayseri'ye eklenecek, hedef 11 ton

Bölge halkı bilgilendirilecek

Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği gereğince bölge halkını bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için 'Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı' yapılacak.

Toplantı ne zaman yapılacak?

Toplantı Kocasinan ilçesine bağlı :Himmetdede Mahallesi'nde bulunan Himmetdede Sosyal Tesisleri'nde yapılacak. Toplantı tarihi 12 Eylül 2024, saat14:00 olarak açıklandı.