Ne güzel haber: Listede Kayseri yok!

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit veya tağşiş yapılan gıdalarla ilgili 8 Ekim 2024 tarihli listesini açıkladı. 30 gıdanın yer aldığı yeni listede Kayseri'den hiçbir firmanın yer almadığı görüldü. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Ne güzel haber: Listede Kayseri yok!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Taklit ve tağşiş yapan firmaların listesini günlük olarak yayımlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, 8 Ekim 2024 tarihli listesini yayımladı. 30 gıda ürününde taklit ve tağşişe rastlanırken; Kayseri’den hiçbir firmanın listede yer almadığı görüldü. 

Ne güzel haber: Listede Kayseri yok!
Afyonkarahisar, Ankara, İstanbul, Konya, İzmir ve Bursa illerinden firmaların yer aldığı listede; zeytinyağı üreten firmalar dikkat çekti. Zeytinyağı üreten firmaların üretimine tohum yağlarının karıştığı tespiti yapıldı. Listede dikkat çeken bir diğer ürün ise bal oldu. Kekik yerine ne olduğu belli olmayan yabancı bir madde satan firmaların da yer aldığı listede özellikle aktarlarda performans ürünü olarak satılan macunlarda ilaç etken maddesine rastlandığı da görüldü. Yapılan denetimlerde sucuk ve köftelerde ise sakatat ve kanatlı tespit edildiği Tarım ve Orman Bakanlığı’nın listesine yansıdı.