Ne borsa ne altın işte yeni yatırım Start Up!

Ne borsa ne altın ne de kripto! ARGE çalışması yapılmış projelendirilmiş start uplara melek yatırımcı olarak ilerleyen teknolojiden nasıl kazanç sağlanır! Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Ne borsa ne altın işte yeni yatırım Start Up!

Olay Türk TV ekranlarında yayınlanan Gazeteci Osman Çiftçi ve Gazeteci Cem Atakan’ın hazırlayıp sunduğu Yüz Yüze programının bu haftaki konuğu TÜMSİAD eski Başkanı ve ADAL Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Atıcı oldu.
ADAL Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Atıcı programda inşaat sektöründen metaverse, start uplara kadar birçok konuda sorulan soruları yanıtladı.

Ne borsa ne altın işte yeni yatırım Start Up!Gazeteci Cem Atakan’ın Metaverse konusu ile alakalı sorduğu soruyu ADAL Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Atıcı şu şekilde açıkladı; “Şirketimizin içerisinde en heyecan duyduğum yerlerden bir tanesi. Metaverse deyince öteki evren diyoruz. Metaverse yani hani kelime manası öyle ve kurgu o yönde gidiyor. Biz normalde VR teknolojisi, sanal gerçeklik teknolojisini kullanmak üzerine kurgu yaptığımız yerde miks realist dediğimiz karma gerçekliğe döndü bu teknoloji. O gözlükler biraz daha hafifledi. Bu gözlükleri gözünüze taktığınızda hem öbür taraftasınız öteki evrendesiniz hem bu evrendesiniz. Yani tam ortada bir yerdesiniz şu anda." dedi.

Ne borsa ne altın işte yeni yatırım Start Up!Atıcı, ERBAN ve melek yatırımcılık hakkında neler söyledi!
ADAL Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Atıcı, "Teknopark bünyesindeki Erban'da melek yatırımcıyım. Start uplara yatırımlar yapıyoruz. Türkiye'de yatırım yapılabilir en makul yerler olduğuna inanıyorum çünkü özünde bir ARGE’ye, teknolojiye, beyin takımlarına yatırım yapıyorsunuz. Sonuçta kalkıp da Bitcoin üzerinden hiç olmayan bir paraya değil. Orada start uplar var gerçekten çok güzel fikirler çıkmış. O fikirlerin içerisinden de gerçekten gelecek vaat eden yapılar var. Hep burada şeyi örnek veriyorum Trendyol ve Getir. Özellikle Getir pandemiyle beraber. Önce Unicorn oldu, sonra Decacorn oldu. Yani burada milyar dolar değerlemeye ulaşana Unicorn, on milyar dolar değerlemeyi geçene de Decacorn deniliyor. Dünya genelinde yatırım aldı bu yapılar. Burada aslında bir öncesinde BiTaksi’yi kurdular İstanbul'da. İstanbul'u çok iyi öğrendiler. Sonrasında işte haritalara girdiğinizde göremediğiniz ara sokakları keşfettiler. Sonrasında da Getir üzerinden yeniden pazarladılar. Burada aslında gerçekten bir mühendislik, beyin takımı var. Şu anda start uplarımızın içerisinde nanoteknoloji üzerine biyomedikal üzerine yapay zeka üzerine işte sanal gerçeklik üzerine çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Erbaa bünyesinde en son sayımız seksen dokuz doksanlardaydı. Şu anda melek yatırımcılar bu tarz start uplara yatırım yapmaya başladılar. 
Şu anda bir start upa yatırım yaptım. O start up da şu anda beyin sinyallerini, göz hareketlerini, EKG'ye, EGOG'ye dört beş ayrı sensörle beraber ölçüm yapan bir start up. 
Orada da çok kıymetli çalışmalar yapılıyor. Bunu isterseniz savunma sanayinde, isterseniz biyomedikal alanında kullanın. Yani şu andaki çalışmalarının sadece bir parçası felçli bir hastanın beyin frekanslarını, göz hareketlerini kullanarak yatağın hareketlerini ekrana yazı yazabilmeyi, istekte bulunabilmeyi sağlayan bir teknoloji geliştirmişler" dedi.

Ne borsa ne altın işte yeni yatırım Start Up!'Yapay zekalı yazılımla yazılımcı yetiştiriliyor'
ADAL Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Atıcı, "Başka bir startupımız öğretici biri olmadan sadece yapay zekalı bir yazılımla beraber yazılımcıyı yetiştiriyorlar. Üniversite hayatı boyunca yazılım mühendisi ya da bilgisayar mühendisi okuyan bir arkadaşımızın dört yılda aldığı eğitimi burası on iki ayda veriyor. Bu tarz öğrenme modelleriyle beraber aslında on yedi yılda alınan eğitim modeli aslında üç beş yılda da yedi yılda da optimize edildikten sonra verilebilir. Eğitim modeli açısından da bugün bir yazılımla yazılım öğretebilir hale geldi.
Start up yatırım yaparken tabii kendi start upumuza da yatırım yapmaya devam ediyoruz. Meteverse noktasında şu anda sanal mekan tasarımlarında sanal alanların içerisinde birden fazla gözlükle bir mekanın içerisinde bulaşabilmeyi sağladık. Daha öncesinde bunu yapamıyorduk. Siz gözlüğü buradan taktığınızda ben de dünyanın herhangi bir yerinden taktığımda tasarlamış olduğumuz yapının içerisinde beraber gezebilir durumdayız. 
Meteverse dediğimiz şey zaten bir kişinin bir alanda gezmesi değil, birçok kişinin aynı alanda gezebilmesi. Biz şu anda bunu başarmış durumdayız. ARGE sürecimiz orada devam ediyor. Çünkü o alanın içerisinde burayı bir ticarileşme alanı yapacağız biz.
Yani gezdiğiniz bir AVM'nin içerisindeki alışverişinizi orada yapabileceksiniz. Ticaretlerinizi burada yapabileceksiniz. Biz o noktaya geldik.

'Gevher Nesibe Şifahanesini dijital ikizin oluşturduk'

ADAL Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Atıcı, "Şu anda geliştirdiğimiz bu projeler ile Kayseri'nin ve Türkiye'nin yurt dışındaki tanıtımlarında Kayseri Kalesi'ni Hunat Hatun'unu Cami Kebir'i gibi kültürel yapılarımızın tamamını biz tasarlayıp yurt dışındaki fuarlarda gezdirebiliriz. Yapıların dijital ikizlerini oluşturuyoruz. Nasıl dijital ikizler? Şu anda en son Gevher Nesibe Şifahanesini dijital ikizin oluşturduk. Şifahanesinin bin iki yüzlü yıllardaki halini tasarladık. İçerisinde Gevher Nesibe Şifahanesinde ne vardı? Niye şifahane burası? Ne yapılıyordu? Nasıl tedavi yöntemleri vardı? Orada neyle tedavi yöntemi var? Suyla tedavi yöntemi var. Bu yöntemleri birebir de canlı canlı gözünüzde alanın içerisine girdiğinizde şu anda deneyimleyebiliyorsunuz. Elinizde meşaleyi alıp oradaki o tarihi yapıları karanlık odaya girdiğinizde aydınlığıyla beraber tek tek bütün detaylarıyla beraber görebiliyorsunuz. 
Şimdi Gevher Nesi ve Şifahanesinin içerisine girdiğinizde o tarihi dokuyu anlayamazsınız. Çünkü 1200 yıllarda ne vardı bilmiyorsunuz. Çıktığınızda aslında önünüzde ne var? Bir Mimar Sinan Parkı var ama o alan 1200 yıllarda aslında pazar yeriydi. Pazar yerinin içerisinde insanlar ne yapıyordu? Onu hayal edemezsiniz. Biz o alanı da yaşatıyoruz size." dedi.