NBŞ ile yapılan mücadele AFRİN ile eşdeğerdir
Kayseri Şeker Fabrikası eski Genel Müdürü ve CEO’su Ayhan Teke, Şeker Fabrikalarının satışı ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı. Teke, “Nişasta Bazlı Şekerler ile yapılan mücadele, Milli Mücadele ile Afrin operasyonu ile eşdeğerdir. Yani milletimizin beka sorunudur. Bu mücadeleyi vermeyenler, kayıtsız kalanlar düşmanla aynı saftadır” ifadeleriyle de dikkat çekti.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 14 şeker fabrikasının satışı için ihale sürecinin başladığını duyurdu. Başbakan Binali Yıldırım da, AK Parti il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde kararlı olduklarını açıkladı. Hükümet cephesinden bu yönde atılan adımlar yeni bir tartışmayı ve tepkileri de beraberinde getirdi.
Şeker Fabrikalarının satış kararına bir tepki de sektörü iyi bilen isimden geldi.
Kayseri Şeker Fabrikası eski Genel Müdürü ve CEO’su Ayhan Teke, “Nişasta Bazlı Şekerler ile yapılan mücadele, Afrin operasyonu ile eşdeğerdir” açıklaması yaptı.
“ŞEKER SORUNU DA ÜLKEMİZİN BEKA SORUNUDUR”
Teke, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bir çok bilmiş yazmış. Diyor ki: ‘Genetik yapısı değiştirilmiş mısır Türkiye'de sadece yem olarak kullanılıyor, nişasta bazlı şeker üretiminde kullanılmıyor’
Ben de diyorum ki; o yemi hayvanlar yemiyor mu? İnsanlar hayvansal ürünleri yani et, süt, peynir, tereyağı ve diğer ürünleri tüketmiyor mu? Bunlardan insanı olumsuz etkileyen hiç bir ürün yok mu? Bu ürünlerden insanlara hastalık geçmiyor mu? Diyorum ki: Nişasta Bazlı Şekerler ile yapılan mücadele, Milli Mücadele ile Afrin operasyonu ile eşdeğerdir. Yani milletimizin beka sorunudur. Hastalıklı, obez, yüksek tansiyonlu, kalp-damar hastalıkları pik yapmış, kanser illetine bulaşmış bir toplum olmamak için bu mücadeleyi yürütmeliyiz. Hem de Yurt sathında. Unutmayın bu mücadeleyi vermeyenler, kayıtsız kalanlar düşmanla aynı saftadır”
Şeker fabrikalarının çöküş sürecinin Turgut Özal döneminde başladığını kaydeden Teke, “Genetik yapısı değiştirilmiş mısırın en çok üretilip ihraç edildiği yer ABD’dir. Her ne hikmetse ABD yönetimi genetik yapısı değiştirilmiş mısırın ABD de tüketilmesine onay vermiyor, yasaklıyor. Bu özellikte mısırın tamamı ihraç ediliyor. Soru, ABD kendi çiftçisinin ürettiği genetik yapısı değiştirilmiş mısırın ABD de tüketimine neden izin vermiyor? Bu mısır neden ihraç ediliyor? Herkes bu sorunun cevabını versin, sonra bir kez daha düşünsün ne yapması gerektiğini” ifadelerini de kullandı. Haber: Cafer ZENGİN