'Nasıl ayakta kalacağız?' diyen Gülsoy: Bir başkan gitmiş bir başkan gelmiş...

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Oda'nın Mart ayı Meclis toplantısında ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Gülsoy'un, Merkez Bankası'nda yaşanan ve piyasaları olumsuz etkileyen Merkez Bankası'nda yaşanan görevden almalarla ilgili açıklaması ise akıllarda soru işaretleri bıraktı.

'Nasıl ayakta kalacağız?' diyen Gülsoy: Bir başkan gitmiş bir başkan gelmiş...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası Meclis toplantısında erken seçim tartışmalarına değinen Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, “Tüm enerjimizi ekonomiye vermeliyiz” dedi.
CUMHURBAŞKANININ SÖZLERİNİ HATIRLATTI! “NASIL AYAKTA KALACAĞIZ?”
Döviz, faiz enflasyonun ekonomide üç temel gösterge olduğunu belirten Gülsoy, yaşanan dalgalanmalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili yaptığı bazı açıklamaları hatırlatarak, “Yüksek faizle hiçbir yere varamayız. Bu kadar yüksek faizden iş dünyası olarak ne kadar üretim yapacağız? İstihdamı nasıl arttıracağız? Nasıl rekabet edeceğiz? Nasıl ayakta kalacağız? Döviz, enflasyon ve faizin düşmesi lazım” ifadelerini kullandı. 


“İLK KEZ DE YAŞANMAYAN DEĞİŞİKLİK NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ…”
Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ve bazı isimlerin görevden alınma sürecini de değerlendiren Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili olarak “Biz durumun biran önce stabil hale gelmesini ümit ediyoruz” dedi. Gülsoy, “Bir başkan gitmiş bir başkan gelmiş… İlk kez de yaşanmayan değişiklik neden bu kadar önemli…Önümüzdeki günlerde dolar düşecektir, durum normale dönecektir” diye konuştu.
“İŞTE ÇIKARMALAR OLABİLİR!”
Kayseri Ticaret Odası Mart ayı  Meclis toplantısında konuşan Oda Başkanı Ömer Gülsoy, kısa çalışma ödeneğinin 31 Mart itibariyle sona ereceğini belirterek, devam etmesi gerektiğini söyledi. İşletmelerin normal çalışma dönemine gireceğini kaydeden Gülsoy, “Önümüzdeki dönemde işten çıkarmalar olabilir, yetişmiş elemanlar işten çıkarılabilirler” dedi. İktidara çağrı yapan Gülsoy,  “Kısa çalışma ödeneği uzatılmalı. Bunun yanında teşvik ve destekler pandemi bitene kadar sürmeli” ifadelerini kullandı.
“İşten çıkarma yasağı” 17 Mart’tan itibaren 2 ay daha uzatılmıştı. Kısa çalışma ödeneği ise 31 Mart’ta yani yarın sona eriyor.  Diğer yandan toplantıda KASKİ'nin yaptığı çalışmalar da Meclis üyelerine anlatıldı.