MHP'de, MYK'ya Kayseri'den sürpriz aday...

 Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu hafta sonu Ankara'da yapılacak olan büyük kongresinde Kayseri'den Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) kimin gireceği konusunda heyecan dorukta.

MHP'de, MYK'ya Kayseri'den sürpriz aday...

 Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu hafta sonu Ankara’da yapılacak olan büyük kongresinde Kayseri’den Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) kimin gireceği konusunda heyecan dorukta.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, kulis çalışması yapmak üzere Ankara’da temaslarda bulunurken, Kayseri’den 5-6 kişinin adı MYK üyeliği için geçiyor.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, 38 Kent TV’de katıldığı bir programda MYK Üyeliği konusunda MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kendisine bir görev vermemesi durumunda teşkilat olarak Ülkü Ocakları eski başkanlarından Selahattin Metin’i önereceklerini açıklamıştı. MHP kulislerinde MYK üyeliği konusunda Baki Ersoy ve Selahattin Metin’in dışında MHP eski İl Başkanı Mazhar Gündoğ, MHP eski Milletvekilleri; Hasan Ali Kilci ve Süleyman Korkmaz’ın da adı geçiyor. MHP eski İl Başkanı Mete Eke, mevcut İl Başkan Yardımcısı Mehmet Gülsoy gibi isimlerin de 18 Mart’ta yapılacak kongre öncesinde kulis çalışması yaptığı iddia edilirken, Kadın kontenjanından Kayseri’den bir ismin ise MYK üyeliğine kesin ise gözüyle bakılıyor.

SELAHATTİN METİN: HER HALÜKARDA BAHÇELİ’NİN EMRİNDEYİZ

Kayseri Ülkü Ocakları eski Başkanı Selahattin Metin, büyük kongre öncesi haber merkezimizin sorularını cevapladı. Metin, MYK üyeliğine aday olmak, görev istemek gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “MHP’de görev istenmez, verilir.” dedi. MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un kendisiyle ilgili açıklamasını “İl başkanımızın teveccühü” ifadeleriyle değerlendiren Metin, “1997 yılında Ülkü Ocakları başkanlığı görevine atandım. Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatından sonraki dönemde ise ilk kongreden bugüne liderimiz Devlet Bahçeli’nin yanında oldum. MYK üyeliği konusunda bir talebim olmadı, olmaz da. Liderimiz teveccüh gösterir ve görev verirse canımızla başımızla yaparız. Görev verilmese de biz davamızın neferiyiz. Ben Selahattin Metin olarak her halükarda MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ve davamızın emrindeyim” ifadelerini kullandı. Devlet Bahçeli’ye karşı parti içerisinde yaşanan muhalefet hareketine karşı duran isimler arasında yer alan Metin, Kayseri Ülkü Ocakları Başkanlığı’nın yanı sıra Ülkü Ocakları Türkiye müfettişi olarak da görev yapmıştı.

KORKMAZ: GÖREV VERİLİRSE BAŞIMIN ÜSTÜNDE

Geçmişte MYK üyeliği konusunda kulis yapan MHP eski İl Başkanı ve Kayseri eski Milletvekili Süleyman Korkmaz da MYK üyeliği konusunda bir talebinin olmadığını, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birlikte çalışacağı ekibi kendisinin belirlediğini, görev verilirse de “Başım üstüne” dedi.

GÜNDOĞ: TAKDİR GENEL BAŞKANIMIZIN

MHP eski İl Başkanlarından Mazhar Gündoğ ise MHP’de MYK üyeliğinin bir şeref olduğunu belirterek, “Bu konuda takdir tamamen genel başkanımız, liderimiz Sayın Doktor Devlet Bahçeli’nindir, MYK üyeliğine layık görür de görev verirse şeref duyarım” şeklinde konuştu.

KİLCİ: DEVLET BAHÇELİ’NİN TASARRUFU

Kayseri Ticaret Odası eski Başkanı ve MHP Kayseri eski Milletvekili Hasan Ali Kilci de Kayseri Olay’ın sorularını cevapladı. Kilci, “Benim bu konuda bir talebim olmadı. Bu talep edilen, aday olunan bir makam da değil. Tasarrufu genel başkanımız Devlet Bahçeli kullanır, kimi takdir ederse o MYK’ya girer.” dedi.

MHP MYK’YA KAYSERİ’DEN SÜRPRİZ KADIN ÜYE

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Serap Şule Kalın’ın da kadın kontenjanından MHP MYK üyeliği de gündemde. Kalın’ın, MYK üyeliğine kesin gözüyle bakılırken MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un da Kalın’ın MYK üyeliğine onay verdiği konuşuluyor. Ülkü Ocakları’ndan yetişen ve MHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapan Serap Şule Kalın’ın adı MYK kulislerinde hiç yokken son virajda MYK üyeliği kesin gözüyle bakılıyor olması “sürpriz” olarak nitelendirildi.

Haber: Osman ÇİFTCİ